dakramen zijn milieuvriendelijker in gebruik en productie. Daarnaast zijn ze vaak innovatiever waardoor je meer comfort krijgt. Niets is zo vervelend als je niet goed je slaap-of woonkamer kunt ventileren. Of wat te denken van een goed geïsoleerd dak met een aanzienlijk minder geïsoleerd dakraam. Daar gaat je warmte in de winter! In de zomer krijg je ook nog eens het omgekeerde effect. Lees dus snel door om te zien waar je op moet letten.

" />

Wat is er zo speciaal aan de kwaliteit van Fakro dakramen?

Bezig met laden...

Er zijn veel verschillende dakraam merken te koop. Een keuze maken kan dan lastig zijn omdat je niet altijd precies weet waar het verschil in zit. Een dakraam is een dakraam, toch? Dat klopt niet helemaal. Naast de verschillen eigenschappen van ieder dakraam merk kan er ook een kwaliteitsverschil zijn. Dat gaat dan voornamelijk om de gebruikte materialen en technieken. Hoogwaardige dakramen zijn milieuvriendelijker in gebruik en productie. Daarnaast zijn ze vaak innovatiever waardoor je meer comfort krijgt. Niets is zo vervelend als je niet goed je slaap-of woonkamer kunt ventileren. Of wat te denken van een goed geïsoleerd dak met een aanzienlijk minder geïsoleerd dakraam. Daar gaat je warmte in de winter! In de zomer krijg je ook nog eens het omgekeerde effect. Lees dus snel door om te zien waar je op moet letten.

 

Voortdurende innovatie van het Fakro dakraam

 

Fakro maak gebruik van de modernste technieken en 70 ingenieurs om haar producten te blijven onFakro onderzoektwikkelen. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een klimaat testkamer, een technologisch geavanceerde 3D printer en een infrarood warmtecamera. Hierdoor heeft Fakro vele patenten en innovatieve oplossingen bedacht. Dit heeft geleid tot het topSafe constructiesysteem voor een betere inbraakveiligheid en nieuwe producten als de preSelect en proSky dakramen. Deze manier van werken zorgt voor verdere innovaties in ventilatiecapaciteit, glasdiktes en beschikbare afmetingen. De uitgebreide kwaliteitscontroles in het gehele productieproces zorgen ervoor dat deze innovaties en kwaliteit ook daadwerkelijk geleverd worden.

 

Het bewijs: de keurmerken van een Fakro dakraam

Dit verhaal hierboven klinkt natuurlijk mooi maar is niets waard zonder enig bewijs. Gelukkig hebben de dakrameFSCn van Fakro een aantal keurmerken op het gebied van het productieproces, de kwaliteit en de veiligheid. Aangezien Fakro wereldwijd actief is en er in veel gevallen geen eenduidige keurmerken zijn wereldwijd betekent dit dat Fakro heel veel keurmerken heeft en alle producten vaak moet laten testen. Voor de Nederlandse markt zijn er natuurlijk ook een aantal belangrijke keurmerken. Tegenwoordig kent iedereen het FSC keurmerk, het keurmerk voor verantwoord gebruik van hout. Fakro heeft dit keurmerk voor alle dakramen en zoldertrappen. Als enige in Nederland beschikt Fakro ook over een KOMO attest voor een aantal van haar dakramen.  Voor een verhoogde veiligheid zijn er dakramen die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 

Al met al laat Fakro hiermee zien kwaliteit en ontwikkeling belangrijk te vinden. Let dus op de keurmerken en eigenschappen van de verschillende dakramen om een goed oordeel te kunnen vellen voor je overgaat tot aankoop.