Wat moet ik weten over de ventilatie capaciteit van Fakro dakramen?

Bezig met laden...

fakro ventilatie

 

Tegenwoordig zijn woningen steeds betergeïsoleerd. Zeker voor nieuwbouw woningen geldt dat warmteverlies beperkt is en kou buiten gehouden wordt.  Warmte en kou zijn voor iedereen duidelijk waarneembaar en dus eenvoudig te begrijpen. Je merkt het direct als het warm blijft in de winter en lekker koel in de zomer. Ook op je energierekening merk je dit. Wat je minder direct merkt is ventilatie, terwijl dit zeker zo belangrijk is. Pas naar verloop van tijd merk je dat stof ophoopt in hoeken en schimmel hier en daar tevoorschijn komt. Dit komt door slechte ventilatie en in sommige gevallen door te veel isolatie waardoor dit effect versterkt wordt. Hoe beter de isolatie van je woning hoe belangrijker ventilatie is. Daarom zijn Fakro dakramen  uitgerust met goede ventilatieroosters die de broodnodige ventilatiestromen op gang brengen. Welke keuze je hebt in ventilatieroosters lees je hieronder.

 

Welke type ventilatieroosters voor Fakro dakramen zijn er?

 

De Fakro roosters ventileren extra goed omdat de ventilatiesleuf in de bovendorpel verwerkt zit. Ze zijn bijna niet te zien op deze plek. Alle rooster hebben een hoge capaciteit en zijn continu regelbaar.V40P

 

Er zijn vier verschillende soorten ventilatieroosters beschikbaar. De meeste houten dakramen zijn met het V40P ventilatierooster uitgerust. Dit ventilatierooster zorgt voor goede structurele aanvoer van frisse lucht zodat vocht wordt opgenomen en kan word afgevoerd. Kunststof dakramen zijn standaard voorzien van het V35 rooster wat een iets mindere capaciteit heeft in vergelijking met de capaciteit van roosters van de houten dakramen.

 

Wat voor ventilaierooster heb ik nodig  voor extra ventilatie?

 

Voor een op een meer dan dubbele ventilatiecapaciteit zijn er FTP en FTU dakramen met een V60P rooster te verkrijgen. Als een optimale ventilatie gevraagd is dan is dit type rooster aan te raden. Dus bij sterk geïsoleerde woningen is een V60P rooster de juiste keuze. Als er extra hoge ventilatie eisen zijn dan is er nog een laatste mogelijkheid. Samen met BUVA heeft Fakro een ventilatiemodule ontwikkeld die weermeer dan de dubbele capaciteit heeft van het V60P rooster. Dit is dus meer dan 4x zo ventilerend als een standaard rooster. Het spreekt voor zich dat rooster alleen in speciale gevallen van toepassing is.

 

 BUVA