Tips en advies

Zijn er ook vlakke lichtkoepels te koop?
Normaal gesproken zijn lichtkoepels van kunststof en bolvormig of in piramidevorm. Sommige mensen vinden dit niet mooi en hebben liever een vlakke lichtkoepel. Dit wordt ook wel een platdakraam genoemd. Een vlakke lichtkoepel is altijd van glas en geeft een moderne uitstraling aan je woning. Er zijn echter wel zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een vlakke lichtkoepel. Niet in iedere situatie is de vlakke lichtkoepel de beste optie, soms past de standaard lichtkoepel eigenlijk beter bij je wensen. Het is ook niet voor niets dat de bolvormige lichtkoepel nog altijd de meest verkochte lichtkoepel is. Waarom dat is lees je hieronder.
Zijn er lichtkoepels voor een hellend dak?
Een lichtkoepel wordt normaal gesproken toegepast op een plat dak. Een beet je hellend kan ook nog, maar bij en standaard hellend dak met pannen is het niet mogelijk een lichtkoepel te plaatsen. Natuurlijk zou je ook een dakraam kunnen plaatsen, maar wat als dat niet kan? Sommige zolders zijn te klein of de daken te oud om zulke ingrijpende aanpassingen aan het dak te doen. Je zult dan flink moeten investeren om iets te kunnen plaatsen. Waarbij je je dan moet afvragen hoe effectief dit is als het dak klein en oud is. Vaak moet je namelijk nog door een zolderverdieping om echt licht te krijgen waardoor je dat wilt. De oplossing? Een lichttube, deze is in en variant voor hellende daken te verkrijgen en geschikt om licht te transporteren naar de plaats in de woning die je wilt. Lees dus snel verder.
Wat moet ik weten over isolatiewaarden van lichtkoepels?
Een lichtkoepel koop je natuurlijk om meer daglicht binnen te krijgen. Dit maakt iedere kamer aangenamer om in te verblijven. Daglicht is namelijk gezond en essentieel voor ons bioritme. Helaas is er ook een keerzijde. Een lichtkoepel geeft naast licht ook warmte en kou door. Daarom is het verstandig goed na te denken over de isolatiewaarde van de lichtkoepel en de opstand. Je wil niet dar het onnodig warm wordt tijdens je slaap. Of wat te denken van een constante tocht terwijl je tv aan het kijken bent. Tegelijkertijd is het ook zonde als je te veel betaalt voor een perfect geïsoleerde koepel als dat helemaal niet nodig is. Niet iedere situatie vraagt om een perfect geïsoleerde lichtkoepel. Wanneer wel en niet, dat lees je hieronder.
Wat kan ik doen om minder last van geluid te hebben bij mijn lichtkoepel?
Een lichtkoepel brengt daglicht binnen in je woning. Dat is gezond en prettig en spaart energiekosten uit. Het is voor veel mensen duidelijk dat naast licht, warmte of kou ook de woning binnen komen. De isolatiewaarde is dan ook voor veel van onze klanten een belangrijk punt bij de aankoop van een lichtkoepel. Maar, heb je wel eens gedacht aan het geluid dat je woning binnenkomt via de koepel? Het is natuurlijk niet fijn om elke het geluid van de regen te horen tikken of bijvoorbeeld het voorbijrazende verkeer of een vliegtuig te horen. Gelukkig zijn alle lichtkoepels getest op hun geluidswerendheid. Lees dus verder om meer te weten hoe je geluid buiten houdt.
Wat is het verschil tussen de dagmaat en de daksparing?
Het opmeten van een lichtkoepel is niet moeilijk maar gaat toch vaak fout. Het meten zelf is hierbij niet het probleem. Het gaat fout omdat er verwarring is tussen de begrippen dagmaat en daksparing. Hierdoor bestel je een andere maat dan je eigenlijk nodig hebt. Uiteraard is omruilen wel mogelijk maar dit zorgt er dan wel voor dat je klus vertraging oploopt. En het levert een hoop gedoe op. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Voorkom dus dat je de verkeerde maten bestelt door hieronder verder te lezen over de begrippen daksparing en dagmaat zodat je weet wat er mee bedoeld wordt.
Wat is er zo speciaal aan de kwaliteit van Fakro dakramen?
Er zijn veel verschillende dakraam merken te koop. Een keuze maken kan dan lastig zijn omdat je niet altijd precies weet waar het verschil in zit. Een dakraam is een dakraam, toch? Dat klopt niet helemaal. Naast de verschillen eigenschappen van ieder dakraam merk kan er ook een kwaliteitsverschil zijn. Dat gaat dan voornamelijk om de gebruikte materialen en technieken. Hoogwaardige dakramen zijn milieuvriendelijker in gebruik en productie. Daarnaast zijn ze vaak innovatiever waardoor je meer comfort krijgt. Niets is zo vervelend als je niet goed je slaap-of woonkamer kunt ventileren. Of wat te denken van een goed geïsoleerd dak met een aanzienlijk minder geïsoleerd dakraam. Daar gaat je warmte in de winter! In de zomer krijg je ook nog eens het omgekeerde effect. Lees dus snel door om te zien waar je op moet letten.
- Pagina Vorige
- Pagina 1
- Pagina 2
- U lees momenteel pagina 3
- Pagina 4
- Pagina 5
- ...
- Pagina 7
- Pagina Volgende