0252-622 345  
ma t/m vrij: 8.30 - 17.30
zondag: 12.00 - 16.00

Tips en Advies

WIj geven u graag meer informatie zodat u het juiste bestelt en weet hoe u de producten het beste kunt gebruiken.Lees hieronder onze blogs dan kunt u zich inlezen. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u per telefoon of email contact met ons opnemen.
Koop in de periode van 15 mei t/m 31 juli 2018 bij een officieel FAKRO verkooppunt een of meerdere daglichtoplossingen uit onze ’t mooiste licht selectie. Deze bestaat uit eigentijdse witte (plat)dakramen en lichtkoepels met vlak glas die ervoor zorgen dat het binnenvallende zonlicht de ruimte extra mooi verlicht. FAKRO betaalt je na aankoop het kortingsbedrag terug. De stapelkorting is alleen geldig voor particulieren en kan op maximaal 4 producten verzilverd worden. 

Lees meer

Intura is voor vele mensen nog een onbekende naam op het gebeid van dakramen en lichtkoepels. Dat is onterecht. De kwaliteit, het assortiment en de uitstraling van de diverse daglicht producten van Intura kunnen zich meten met de gevestigde namen in de markt. Het is dan ook zonde niet verder te kijken dan een onbekende naam, je kan er namelijk veel geld mee besparen. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af waar dit alles op gebaseerd is. Dat is een terechte vraag die hieronder beantwoord wordt.

Lees meer

Tegenwoordig zijn woningen steeds beter geïsoleerd. Zeker voor nieuwbouw woningen geldt dat warmteverlies beperkt is en kou buiten gehouden wordt.  Warmte en kou zijn voor iedereen duidelijk waarneembaar en dus eenvoudig te begrijpen. Je merkt het direct als het warm blijft in de winter en lekker koel in de zomer. Ook op je energierekening merk je dit. Wat je minder direct merkt is ventilatie, terwijl dit zeker zo belangrijk is. Pas naar verloop van tijd merk je dat stof ophoopt in hoeken en schimmel hier en daar tevoorschijn komt. Dit komt door slechte ventilatie en in sommige gevallen door te veel isolatie waardoor dit effect versterkt wordt. Hoe beter de isolatie van je woning hoe belangrijker ventilatie is. Daarom zijn Fakro dakramen  uitgerust met goede ventilatieroosters die de broodnodige ventilatiestromen op gang brengen. Welke keuze je hebt in ventilatieroosters lees je hieronder.

Lees meer

Heb je een schuin dak op zolder en veel spullen die je in huis moeilijk kwijt kan? Zoals speelgoed van de kinderen, fotoalbus en de kampeerspullen? Een knieschotdeur is een handige oplossing voor je zolderruimte.  Je maakt optimaal gebruik van je woonoppervlak en je ziet tegelijkertijd een stuk minder troep liggen op zolder. Dat is wel zo prettig. Toch zijn er weinig mensen die een knieschotdeur bestellen omdat het een onbekend product is. Onbekend maakt onbemind, maar dat is zonder dus. Lees dus hieronder verder om meer te weten te komen over knietschotdeuren.

Lees meer

De badkamer is een aparte ruimte in het huis voor vocht en warmte. Iedereen heeft een douche of bad  die beide voor meer warme  en vochtige lucht zorgen in deze ruimte. Dat zal je allemaal niet vreemd in de oren klinken. Ook de consequentie hiervan, condensvorming en een verhoogde kans op schimmel en aanslag is bij de meeste mensen bekend. Maar waar moet je opletten bij de aanschaf van een lichtkoepel of dakraam voor je badkamer? Dat is nog niet zo eenvoudig. Te veel isolatie zorgt voor extra condens met alle gevolgen van dien. Te veel ventilatie zorgt voor een koude temperatuur in de badkamer. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Wat kun je doen om deze balans tussen isolatie en ventilatie goed te krijgen en wat kun je doen om gevolgen van condens te beperken? Lees snel verder voor de antwoorden.

Lees meer

Particulieren in Nederland ontvangen in de periode van 1 mei t/m 31 augustus 2017 €25,- of €50,- retour bij de aankoop van een wit FAKRO dakraam uit de selectie. Dit bedrag kunnen ze bij FAKRO verzilveren. Zo stapelt u korting tot maximaal € 200,- (max. 4 dakramen).

Lees meer

Wat een dakraam is snapt iedereen. Dat er voor een dakraam ook een gootstuk nodig is, dat is voor veel mensen minder bekend.  Laat staan dat altijd duidelijk is wat voor verschillende gootstukken er zijn en wat de functie van een gootstuk is. Dit is wel belangrijk om te weten als je een dakraam bestelt. Een verkeerd gootstuk kun uiteraard je omruilen, maar het levert veel gedoe op. Nog erger is als je een verkeerd gootstuk monteert.  Dit kan leiden tot lekkage, warmteverlies en andere ongemakken. Daarom lees je hieronder wat basiskennis over gootstukken zodat je een goede keuze maakt en niet voor verrassingen komt te staan bij levering en montage.

Lees meer

Niet lang gelden kreeg ik een email van Hans, hij schreef:

Goedendag, ik zat op uw website te kijken en kwam het ventilatierooster tegen. Waarvoor dient dit rooster, werkt dit net als een ventilerende lichtkoepel? Graag uw advies.

Deze vraag krijgen wij vaker. Het ventilatierooster wordt helaas weinig toegepast omdat mensen vaak niet goed weten wat het nut van een ventilatierooster is. Ze zijn bang dat het tot warmteverlies leidt en andere ongemak. Dit is zonde, want tegenwoordig is ventilatie steeds belangrijker in woningen en bedrijfspanden. Een ventilatierooster is dan een eenvoudige oplossing die niet veel hoeft te kosten. Lees daarom hieronder verder om te weten welke voordelen dit rooster heeft.

Lees meer

Een ISO-raam of isolatieraam is een dubbel uitgevoerd PVC kader met een 10 laags polycarbonaat spouwlaat van 32 mm breed. Het heeft een zeer goede isolatiewaarde en is een alternatief voor het populaire glasraam. Maar wanneer gebruik je dit type kader? Kun je dit in iedere situatie toepassen of zijn er ook nadelen waar je van op hoogte moet zijn voor je dit type kader bestelt? Uiteraard zijn die er. Hieronder vindt je een uiteenzetting van de voor- en nadelen van de ISO-ramen, zo ga je niet de mist in. Les snel verder.

Lees meer

Een lichttube brengt veel extra licht op moeilijk bereikbare plaatsen. Het heeft een groot voordeel ten opzichte van een standaard vierkante lichtkoepel en da tis zijn ronde vorm. Hierdoor kun je makkelijker een gat in betondak maken voor de montage. Toch zijn er ook wel zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een licht tube. Hieronder wordt in enkele stappen uitgelegd hoe de montage van een lichtkoepel zou moeten plaatsvinden.

Lees meer

Artikelen 1 tot 10 van 37 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van laag naar hoog sorteren