Veel mensen hebben al een gat in het  dak of dienen  een bepaalde daksparing aan te houden vanwege de balkenconstuctie. U gaat dan niet uit van de dagmaat, maar van de daksparing. Normaal geldt dan dat u 20 cm of 25 cm van deze maat aftrekt om de dagmaat te bepalen. U bestelt immers een dagmaat.

 

Zo veel mogelijk daglicht

 daglicht

Echter, als u zoveel mogelijk lichtinval wenst kunt u er ook voor kiezen om de dagmaat gelijk te houden aan de daksparing. Dit is een veel gekozen oplossing als de daksparing klein uitvalt door de maat tussen de balken. Een andere situatie die vaak voorkomt is dat het huidige gat in het het dak leidt tot een niet bestaande dagmaat.

 

Door de dagmaat gelijk te houden aan daksparing creëert  u de grootst mogelijk lichtinval in uw situatie. Dat is wel zo fijn!

 

Het afwerken van de lichtkoepel

 

Er ontstaat wel  een probleem, de lichtkoepel moet nu aan de binnenkant recht naar boven worden afgewerkt. Dit kunt u zelf doen of laten uitvoeren door een ervaren klusser of timmerman. Uiteraard hebben wij ook hier een oplossing voor. Dit is de dagkantafwerking. Deze werkt de binnenkant van de lichtkoepel netjes af zodat u een afgewerkt  geheel krijgt.

 

Neem hiervoor contact met ons op via 0252-622345, de chat of info@bouw-handel.nl