Het boren van een gat door een vloer voor een ISOduct rookkanaal is niet moeilijk maar er zijn enkele dingen waarmee u rekening dient te houden. Hieronder vindt u enkele tips en opmerkingen waar u uw voordeel mee kunt doen

 

Boormaat ISOduct in vloer

 

Bij de inwendige pijpmaat Ø150 mm (uitwendige maat Ø220 mm) dient het te boren gat Ø250 mm te zijn. Bij een maat van Ø200 mm (uitwendige maat 270 mm) is het te boren gat Ø300 mm. Bij de nieuwe maat van Ø250 mm is de uitwendige maat Ø320 mm en het te boren gat Ø350 mm.

 

Doorvoer ISOduct in een betonvloer

Isoduct

 

ISOduct kan goed door een betonvloer worden gevoerd. Let wel op, dat er tijdens het boren allerlei leidingen (CV, water, elektra) geraakt kunnenworden. Gaten boren in dragende delen alleen na toestemming van de constructeur. In veel gevallen is eral een zogenaamde “zwakke plek” aangebracht waar de doorvoer kan worden gemaakt. De opening tussenISOduct en het beton na het monteren opvullen met zandcement. De doorvoer wordt zo perfect geluiddicht en brandwerend. De doorvoer NIET opvullen met purschuim of isolatiewol.

 

Doorvoer ISOduct in een houtenvloerIsoductbrandseparatieplaat

 

ISOduct kan goed door een houten vloer worden gevoerd. Zorg dat het ISOduct kanaal op tenminste 1cm van brandbare delen blijft. De onderzijde afwerken met een brand separatieplaat (zie afbeelding hiernaast). De brandseparatieplaat aan de onderzijde monteren, en aan de bovenzijde open laten of ventilerend maken. Eventueel kan van geschikt brandbestendig plaatmateriaal een brandseparatieplaat gemaakt worden. Eventuele kieren afdichten met bij brand opzwellende kit.