Er zijn verschillende soorten vlizotrappen voor toegang tot de zolder. Zonder een beetje voorkennis is het moeilijk een keuze te maken. Kies je een verkeerde afmeting dat is de kans groot dat de zoldertrap niet past. Vervelend, want dan moet je hem ruilen voor een andere of toch maar een aanpassing doen aan het plafond. Vlizotrappen zijn er in hout en metaal.  Een weloverwogen keuze tussen deze twee materialen is belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor hout maar je gaat de vlizotrap gebruiken voor de toegang naar een zolder voor opslag van zware spullen dan had je toch beter metaal kunnen kiezen. Als de trap later ingekort moet worden dan kun je beter wel een houten vlizotrap kiezen. Voorkom dus spijt achteraf.

 

Bepaal de juiste afmeting van sparing van de vlizotrapFakro Vlizotrap

Om het makkelijk te maken worden op de website de maten genoemd van de sparing die nodig is voor de vlizotrap. Zo kan er geen verwarring ontstaan. De werkelijke bakmaat van de zoldertrap is altijd kleiner maar je hebt dan ook wat spelingsruimte nodig om de bak te kunnen plaatsen. Probeer aantal naar een sparingsmaat toe te werken, maatwerk is mogelijk maar is altijd duurder en heeft een langere levertijd. Voor een snelle montage is het aan te raden de montagehoeken te bestellen (bij type LWZ inbegrepen, bij LTK niet mogelijk), dat bespaart tijd. Heb je een zeer kleine sparing? Dan is vaak de schaartrap de enige oplossing om toch een trap monteren zonder verdere constructieve aanpassingen. Als laatste is het belangrijk te kijken naar de plafondhoogte van de vlizotrap en de reikwijdte. Neem contact met ons op als u er niet uitkomt.

 

Welk materiaal voor mijn vlizotrap van Fakro?

 

Goedbeschouwd zijn er 2 opties qua materiaal: hout en aluminium. Kies voor hout als je de trap wil inkorten, de prijs belangrijk is en je de trap snel nodig hebt. Een aluminium zoldertrap kies je als je de trap voor zware spullen gaat gebruiken, je een kleine sparing hebt (schaartrap) of je moet voldoen aan een bestek in de utiliteitsbouw. De houten trap is ook als rechte vaste molenaarstrap in meerdere uitvoeringen te verkrijgen als je wat meer ruimte hebt. Als je wat minder ruimte beneden hebt maar meer ruimte boven op zolder, kies dan voor de uitschuifbare LDK vlizotrap.

 

De toebehoren va de vlizotrapVlizotrap Fakro

 

Fakro heeft meerdere types vlizotrappen waarbij het verschil gemaakt wordt door de toebehoren. Hieronder een overzicht va de verschillen tussen de types in hout. Uiteraard kunnen accessoires worden bij-of nabesteld. Dat kan niet altijd, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Type

Luik

Handgreep

Beschermdoppen

Afdeklatten

Afdichtingsrubbers

LWS

Beige

Nee

Nee

Nee

1

LWK

Wit

1

Alleen bij 3-delige

Nee

1

LWZ

Wit

1

Ja

Nee

1

LWL

Wit

2

Ja

Ja

1

LTK

Wit 6,6 cm

1

Ja

Nee

2

LWF

Brandwerend

1

Ja

Nee

3

LDK

Wit

1

Nee

Nee

1

 

De metalen vlizotrappen heen onderling ook enkele verschillen zie hieronder wat deze zijn:

 

Type

Luik

Handgeep

Beschermdoppen

Afdeklatten

Afdichtingsrubbers

LMS

Beige

Nee

Ja

Nee

1

LMK

Wit

1

Ja

Nee

1

LML

Wit

1 met gasdrukveer

Ja, uitschuifbaar

Ja

1

LMF

Brandwerend

1 met gasdrukveer

Ja, uitschuifbaar

Ja

2