De meeste dakraamleveranciers hebben een bediening aan de boven zijde van het dakraam. Klanten vragen ons vaak waarom dat is. Krijg je dan niet last van je rug? Andere beweren dat het alleen een marketing truc is om maar onderscheidend te kunnen zijn. Waarom zouden de meeste leveranciers de bediening aan de bovenkant maken? Dat moet wel problemen opleveren met de constructie van het dakraam. Mensen met een dakraam weten dat deze beweringen niet kloppen. De praktijk wijst namelijk uit dat bediening aan de onderzijde niet alleen kan, maar ook veel makkelijker is.


Waarom bediening aan de onderkant beter isFakro onderbediening


Onderbediening is beter omdat je minder kracht hoeft te zetten om het dakraam te openen. Je hoeft minder ver te reiken om de bediening vast te pakken. Zeker voor kleinere mensen is dit een uitkomst. Je hoeft geen stoel of ander hulpmiddel erbij te pakken om het dakraam te openen of om het dakraam even op de ventilatiestand te zetten. Onderbediening geeft dus meer gemak en is zeker niet slechter voor je gestel. Integendeel, het is beter omdat het open en dicht doen van het dakraam minder energie kost.


Nog meer bedieningsgemak


De preSelect dakramen bieden het meest optimale bedieningsgemak. Dit dakraam heeft naast de handgreep onderaan het dakraam ook een schuifschakelaar. Met deze schakelaar bepaalt u zelf in welke stand u het dakraam opent: tuimelstand of uitzet-tuimelstand. Omzetten gaat gemakkelijk en snel wanneer het dakraam open is. Dankzij de onderbediening en de schuifschakelaar ervaart u dus nog meer bedieningsgemak.


Elektrische bedieningelectrische bediening Fakro


Plaats dakramen in het dak in een hoge woonruimte om extra daglicht binnen te laten. Een hoge woonruimte maakt het lastig om het dakraam te bedienen, ook al zit de handgreep aan de onderzijde. Hier heeft FAKRO een oplossing voor bedacht: elektrische bediening. Door de elektrische apparatuur (kettingmotor, voeding en zender voor afstandsbediening) opent en sluit u met een afstandsbediening gemakkelijk het dakraam. Bedien het dakraam eenvoudig vanuit de stoel met de afstandsbediening. Heeft u een domoticasysteem in huis of wilt u het dakraam bedienen met een smartphone of tablet? Dat is mogelijk. Zo bedient u uw dakraam terwijl u niet thuis bent.