Wij zijn open tijdens de bouwvak, neem contact op voor de snelste levertijd.

Een lichtkoepel of dakraam in de badkamer, wat is wijsheid?

Bezig met laden...

De badkamer is een aparte ruimte in het huis voor vocht en warmte. Iedereen heeft een douche of bad  die beide voor meerBadkamer Fakro warme  en vochtige lucht zorgen in deze ruimte. Dat zal je allemaal niet vreemd in de oren klinken. Ook de consequentie hiervan, condensvorming en een verhoogde kans op schimmel en aanslag is bij de meeste mensen bekend. Maar waar moet je opletten bij de aanschaf van een lichtkoepel of dakraam voor je badkamer? Dat is nog niet zo eenvoudig. Te veel isolatie zorgt voor extra condens met alle gevolgen van dien. Te veel ventilatie zorgt voor een koude temperatuur in de badkamer. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Wat kun je doen om deze balans tussen isolatie en ventilatie goed te krijgen en wat kun je doen om gevolgen van condens te beperken? Lees snel verder voor de antwoorden.

 

Wat is een geschikt dakraam voor de badkamer?

 

Omdat condens in de badkamer moeilijk te vermijden is (want wie houdt er nu niet van een lange warme douche), is het aan te raden een dakraam van kunststof of met een extra vochtwerende lak in de badkamer te plaatsen. Deze dakramen zijn onderhoudsvrij en zorgen ervoor dat vocht geen schade toebrengt aan het frame van je dakraam. Dit betekent dat je niet om de zoveel jaar opnieuw moet verven en lakken of zelfs het hele dakraam moet vervangen.

 

Om toch de condensvorming zo veel mogelijk tegen te gaan is een goede ventilatie zeer belangrijk. Let daarom op de ventilatie Fakroventilatiecapaciteit van het dakraam. Hoe beter de ventilatie, hoe beter vuile lucht wordt afgevoerd en frisse lucht binnenkomt. Een goed rooster zorgt er ook voor dat dit niet ten koste gaat van de aangename temperatuur in je badkamer.

 

De badkamer is ook een plek waar je geen inkijk wil van de buren of mensen op de straat. Kies daarom voor speciaal opaal glas voor je dakraam als het dakraam aan de straatkant zit of zichtbaar is voor de buren. Niemand kan dan zien hoe je in bad stapt of je afdroogt voor de spiegel.

 

Wat is een goede keuze voor een lichtkoepel in de badkamer?

 

Ook voor een lichtkoepel is het aan te raden om een lichtkoepel in de kleur opaal te nemen om je privacy te beschermen. Als je buren van boven naar binnen kunnen kijken is dat wel zo prettig als je languit in bad ligt.

 

Voor een goede isolatie is aan te raden om minimaal een driewandige lichtkoepel te nemen zodat het lekker aangenaam Ventilatie lichtkoepelwarm blijft. Voor ontluchting is de beste keuze een ventilerende lichtkoepel zodat warme en vochtige lucht snel de badkamer verlaat. Dat vermindert de kans op condens aanzienlijk.  Voor permanente ventilatie is een ventilatierooster een goede optie. De schuif kan bij erge kou altijd dicht gezet worden en zorgt bij een open stand voor een goede luchtstroom. Vuile en vochtige lucht wordt dan afgevoerd en een frisse lucht wordt constant aangevoerd. Het leefklimaat van je badkamer blijft zo gezond en aangenaam.