Brandwerende vlizotrap

Bezig met laden...

Beveilig uw woning en zolder voor uitslaande brand met een brandvertragende zoldertrap. Het brandwerende luik van deze vlizotrappen voorkomt de verspreiding van vuur en rook van beneden naar boven of omgekeerd. Zorg dus voor een makkelijke en veilige toegang tot de vliering of zolder

Wij hebben brandvertragende trappen van Fakro en Sogem in ons assortiment. De Fakro trappen hebben een brandvertraging van ongeveer 60 minuten en een isolatiewaarde van U= 0,6 W/m²K. De Sogem vlizotrappen hebben een brandvertraging van ongeveer 45 minuten en een isolatiewaarde van U= 0,96 W/m²K.

Er zijn meerdere brandvertragende Fakro zoldertrapvarianten namelijk: de LWF 60 van hout , de LMF 60 van metaal of de LSF 60 als metalen schaartrap. De Sogem variant is er alleen in hout: de Firepro 45.


  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 36

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 36

  Pagina

  De LWF zoldertrap

  De brandwerende zoldertrap LWF is uitgerust met een speciale afdichtingband. Deze is geplaatst tussen luik en de kast en zet uit in geval van een sterke temperatuurstijging, voorkomend dat rook de zolderruimte binnendringt. Het geïsoleerde luik is aan de binnenkant bekleed met wit hardboard en aan de buitenkant met een niet ontvlambaar beige MDF-plaat. De gebruikte materialen voldoen aan de Europese normen.

  De LMF zoldertrap

  De brandwerende metalen zoldertrap LMF heeft een brandvertraging van 120 min, dankzij de speciale afdichtband. Deze is geplaatst tussen het luik en de kast en zet uit in geval van een sterke temperatuurstijging, voorkomend dat rook en brand door de ruimte verspreid worden. Bovenaan de trap is een extra trede bevestigd die voor een gemakkelijkere toegang tot de zolderruimte zorgt. Met de uitschuifbare voeten is de lengte van de trap eenvoudig aan te passen. De trap is uitgevoerd in een zilverkleur (RAL 9006).

  De LSF zoldertrap

  De brandwerende zoldertrap LSF is voorzien van een luik vervaardigd van onbrandbaar materiaal. Alle overige gebruikte materialen voldoen aan de Europese normen. De zoldertrap heeft een brandvertraging van El2 = 60 minuten. Het is mogelijk om uw zoldertrap langer te maken tot een maximum van 320 cm met behulp van 1 extra traptrede LSS. Het zolderluik is vervaardigd van onbrandbaar materiaal en voorzien van een afdichtband die uitzet in geval van sterke temperatuurstijging. Dit verhindert dat rook naar de bovenliggende ruimte gaat.