Brandwerende zoldertrap

Bezig met laden...
Een brandwerende zoldertrap beschermt een woning of bedrijfspand tegen uitslaande brand. Dit soort zoldertrappen voorkomen dat vlammen of rook zich verspreiden van beneden naar boven of omgekeerd. Lees waarop je moet letten bij de aanschaf en het monteren.
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 36

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 36

  Pagina

  Brandwerendheid in minuten

  Als je een brandwerende trap koopt, is het belangrijk om te letten op de brandwerendheid. Dit is de tijd in minuten waarin verdere verspreiding van het vuur kan worden voorkomen. Deze kan liggen tussen de 45 en 120 minuten, afhankelijk van het materiaal en het model.

  Bij al onze zoldertrappen staat in de omschrijving hoe brandwerend het product is op basis van de Europese norm NEN-EN 13501-2.

  Houten zoldertrap of metalen trap?

  Een brandvertragende zoldertrap kan van hout of metaal gemaakt zijn. Welke je kiest hangt af van je budget en eisen.

  Prijs: hout vs metaal

  Een brandwerende zoldertrap van hout is over het algemeen goedkoper dan een stalen brandwerende trap, afhankelijk van het model en de lengte. Voor een houten brandwerende vlizotrap betaal je rond de € 600, afhankelijk van het model. En voor een stalen brandwerende trap tussen de € 800 en € 2300, afhankelijk van het model.

  Brandwerend: hout vs metaal

  De brandvertraging van houten trappen ligt meestal tussen de 60 en 45 minuten, afhankelijk van het model. Onze houten brandwerende trappen hebben een brandwerend luik met een niet-ontvlambare MDF-plaat. Daarnaast heeft het luik een speciale afdichtingband die voorkomt dat rook een zolder binnendringt.

  De brandvertraging van metalen trappen ligt rond de 120 minuten. Het materiaal van de trap is niet ontvlambaar en iedere trap heeft een brandwerend luik dat verspreiding van het vuur voorkomt.

  Maximale belasting: hout vs metaal

  Voor een houten zoldertrap ligt de maximale belasting, het gewicht dat trappen kunnen dragen, rond de 160 kg. Metalen trappen kunnen meer gewicht dragen: rond de 200 kg.

  Kies het merk trap dat bij je past

  Wij hebben zowel brandvertragende zoldertrappen van Fakro als Sogrem in ons assortiment. 

   

  Merk Fakro Sogrem
  Prijs Tussen € 580  en € 2305 Tussen € 519 en € 640 
  In hout beschikbaar Ja Ja
  In metaal beschikbaar Ja Nee
  Brandwerendheid Rond de 60 of 120 minuten, afhankelijk van model Rond de 45 minuten
  Isolatiewaarde U= 0,6 W/m²K U= 0,96 W/m²K.
  Maximaal plafondhoogte Tussen 280 en 320 cm Tussen 280 en 305 cm

  Brandwerende trap naar zolder monteren

  Afmetingen trapgat

  Let bij het kopen van een zoldertrap op de afmetingen van het trapgat (trapsparing). Bij ieder type staan duidelijk de afmetingen van de trapsparing vermeld.

  Plafondhoogte

  Brandwerende ladders zijn er in verschillende lengtes. Kijk of het model dat je wilt bestellen de juiste hoogte heeft voor je plafond. Bij ons vind je trappen voor een maximale plafondhoogte van 320 cm meter.

  Aantal trapdelen

  Een brandwerende ladder bestaat uit meerdere trapdelen die je kunt inklappen of inschuiven. Dit varieert van 2 tot 4 delen, afhankelijk van het model. Hoe meer delen, hoe minder ruimte je nodig hebt. Maar een model met meerder delen is ook iets minder stabiel dan een die uit minder delen bestaat.

  Uitval van de trap

  Hoe ver komt de trap de gang of kamer in? Let bij de aanschaf op de zogenaamde uitval. Deze staan bij ieder type vermeld. De uitval meet je vanaf de muur tot het begin van de trap. Komt de ladder niet tegen een muur, dan kijk je waar deze het trapgat raakt.

  Extra toebehoren monteren

  Kijk of je de trap de mogelijkheid heeft om extra toebehoren te monteren of dat die al bij het pakket zitten. Denk aan:

  • metalen handgreep
  • afdeklatten voor het luik als extra bescherming tegen vuurverspreiding
  • traphek
  • beschermdoppen voor aan de onderzijde

  Veelgestelde vragen over onze brandwerende vlizotrappen

  Hoeveel jaar garantie zit er op brandvertragende trappen?

  Je hebt drie jaar garantie.

  Wat de levertijd van brandwerende trappen?

  De standaard levertijd is over het algemeen drie dagen.

  Wat is de maximale plafonddikte voor het monteren van een brandvertragende ladder?

  Afhankelijk van het model, ligt de maximale dikte tussen de 35 en 46 cm. De maximale plafonddikte staat bij ieder model duidelijk omschreven.