Fakro LMF 60 vlizotrap 280/3 sparing 60x120

Fakro LMF 60 vlizotrap 280/3 sparing 60x120

Bezig met laden...

Fakro LMF 60 vlizotrap 280/3 sparing 60x120

Productomschrijving

De LWF 60 vlizotrap is een sterke en comfortable trap met een brandwerend zolderluik. Dankzij deze brandwerendheid garandeert deze zoldertrap de hoogste klasse van luchtdichtheid (klasse 4 volgens EN 13501-2). De zoldertrap heeft een isolatiewaarde van (U=0,64 W/m2K).

De zoldertrap is gemaakt van metaal en is 3-delige in- uitklapbaar, als de vlieringtrap is ingeklapt dan liggen de 3 trapdelen op het zolderluik. Deze vlizotrap beschikt over een veermechanisme. Dit veermechanisme zorgt ervoor dat u uw trap makkelijk opent en sluit. De traptreden zijn slipvast, dankzij de antislipprofielen, daarnaast zit er ook nog een metalen leuning bij, dit maakt traplopen extra veilig.  De treden hebben een breedte van 34 cm en een diepte van 8 cm.

Bij deze zoldertrap worden beschermdoppen en uiteraard een bedieningsstok meegeleverd. De beschermdoppen voorkomen krassen op uw vloer en bieden extra stabiliteit. Deze vlizotrap is geschikt voor een hoogte van 280 cm en is belastbaar tot 200 KG. Een groot gedeelte van de stabiliteit van deze trap is te danken aan het gepatenteerd scharniersysteem en dit systeem beschermd de bak ook nog tegen vervorming. 

 

Kenmerken van deze vlizotrap:

 • Belastbaar tot 200 KG
 • Beschermdoppen
 • 3 trapdelen
 • Metalen handgreep 

Het brandwerende zolderluik

Deze trap heeft een brandwerend zolderluik van de nieuwste generatie. De binnenkant van het zolderluik is wit afgewerkt en de onderzijde heeft een houtkleur.

Het zolderluik voldoet dan ook aan de criteria van brandwerendheid (E) en de thermische isolatie (I) en voorkomt de verspreiding van vuur en rook. Volgens de NEN-EN 13501-2 heeft de LWF 60 een brandwerendheid van EI1 60 min.

Deze trap is dan ook zeer geschikt voor gebouwen met strenge eisen aan de brandveiligheid, zoals gemeentehuizen, ziekenhuizen, zorginstellingen, kantoren en fabrieken.

Rondom het zolderluik zit een afdichtingsband die uitzet bij een sterke temperatuurstijging. Het zorgt ervoor dat rook niet naar de bovenliggende ruimte kan komen in geval van brand. De bak van 60 x 120 cm is gemaakt van kwaliteitshout en verstevigd met scharnieren, waardoor deze stabiel is en een lange levensduur heeft.

 

Specificaties:

 • Isolatie U=0,64 W/m2K
 • 3 jaar fabrieksgarantie

De montage

Deze vlizotrap is eenvoudig te plaatsen door één persoon. Dit komt dankzij de innovatieve constructie waar aan is gedacht. Je kan namelijk bij deze uitvoering het luik tijdens de montage ontkoppelen van de trap. Onze Fakro® vlizotrappen worden compleet bij u geleverd. 

 

Voordelen:

 • Brandwerend zolderluik
 • Inclusief beschermdoppen 
 • Inclusief metalen handgreep
 • Metalen traptreden met antislipprofiel
 • Belastbaar tot 200 KG
€ 762,49 € 630,16
 • Achteraf betalen  Het is mogelijk om als particulier na levering een factuur te ontvangen. Selecteer hiervoor de optie Afterpay bij het afrekenen.

  Na levering ontvangt u de factuur die u binnen 14 dagen kunt overmaken.

  Het kan zijn dat het orderbedrag te hoog is voor deze optie of dat uw verzoek wordt afgewezen, neem dan contact met ons op.
  Bent u een bedrijf en wilt u een bestelling boven € 500,- op rekening betalen? Neem dan ook contact met ons op.
 • 0252-622345

Afmetingen vlizotrap   

Maximale plafondhoogte: 280 cm 
Maximale reikwijdte: 156 cm
Maximale reikwijdte uitgeklapte stand: 125 cm 
Breedte traptreden:  34 cm
Hoogte ingeklapte trap: 39 cm
Diepte van traptreden: 8 cm 

Afmetingen zolderluik

Zoldertrap sparing: 60x120 
Bakhoogte: 22,5 cm 
Zolderluik dikte: 8 cm
Dikte isolatie 7,9 cm 

 

Waarden:

Thermische isolatie coëfficiënt (U-waarde): 0;64 W/m²K;

Brandwerendheid: 60 minuten

Luchtdichtheid klasse 4; volgens de norm EN12207