Zoldertrap

Bezig met laden...

Het lijkt vanzelfsprekend dat je trap hebt naar de zolderverdieping, maar niet elke woning heeft voldoende ruimte voor een vaste trap. Een zoldertrap is dan een perfecte oplossing. Zo bespaar je veel ruimte en zorg je ervoor dat de zolder prima bereikbaar is. Dit is met name het geval als de zolder slechts beperkt gebruikt wordt, bijvoorbeeld als opslagruimte voor spullen die je slechts sporadisch gebruikt. Van een goede zoldertrap mag je verwachten dat die veilig zijn bij regelmatig gebruik en eenvoudig te installeren zijn.

  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 60

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 60

  Pagina

  Verschillende uitvoeringen voor de zolderruimte

  In veel gevallen is het de vraag wat een goede zoldertrap is. In algemene zin ligt dit vooral aan de beschikbare ruimte en je eigen wensen. Zo is er al een zoldertrap verkrijgbaar voor een plafondopening van 60 x 110 centimeter. Ook voor grotere afmetingen is een geschikte trap leverbaar, bijvoorbeeld voor een opening van 70 x 140 centimeter. Naast de afmetingen van de plafondopening kan het ook van belang zijn dat de zoldertrap brandwerend is. Ook op dat punt zijn diverse modellen beschikbaar in verschillende maten. Wil je het nog mooier hebben, kies dan voor een zoldertrap met een armleuning. Hierdoor heb je meer steun tijdens het beklimmen van de trap en het afdalen.

  Fakro zoldertrap

  De Fakro zoldertrap is een bijzonder degelijke zoldertrap met enkele kenmerkende eigenschappen die het comfort verhogen. Zo bestaan de zoldertrappen naar keuze uit drie of vier inklapbare delen en is het draagvermogen maximaal 160 kilo. In de meeste gevallen hebben de Fakro zoldertrappen een goede isolatiewaarde. Deze is 1.1 W/m2K en bij de LWF modellen is dit zelfs 0.6 W/m2K. Laatstgenoemde modellen zijn tevens brandwerend doordat ze zijn voorzien van een speciale afdichting. Mocht er sprake zijn van brand, dan zal deze afdichting uitzetten zodat de zolder beter beschermd is tegen de rookontwikkeling. Het luik van de Fakro LWF zoldertrap is eveneens voorzien van speciaal MDF met sterke brandvertragende eigenschappen.

  Optistep

  Net als de Fakro zoldertrap, zijn ook de trappen van het merk Optistep bijzonder degelijk. Deze trappen zijn geschikt voor woningen met een maximale plafondhoogte van 280 centimeter. Deze houten trappen beschikken over het FSC keurmerk zodat je weet dat het hout duurzaam is. De montage van de trap is eenvoudig uit te voeren door twee mensen. Doordat Optistep gebruik maakt van een gepatenteerd scharniersysteem, ontstaat een stevige constructie waardoor je levenslang plezier hebt van je nieuwe zoldertrap. Elke Optistep zoldertrap heeft ingefreesde groeven zodat de kans op uitglijden minimaal is.

  Accessoires voor de zoldertrap

  In veel gevallen kan het zinvol zijn om naast de aanschaf van een zoldertrap, ook de aankoop van accessoires te overwegen. Zo kan de Fakro trap worden uitgebreid met een extra trede om de toegang tot de zolderruimte nog eenvoudiger te maken. Dit zorgt ook voor een stukje extra comfort en veiligheid. Ook voor de afwerking van het luik waarmee de trap weer wordt opgeborgen zijn diverse mogelijkheden voor handen. Zo kan je kiezen voor LXL-Invisible afdeklatten om het luik bijna onzichtbaar te maken. Een professionele afwerking ligt daardoor binnen handbereik.