Waar moet ik op letten bij het bestellen van een deurluifel?

Bezig met laden...

 

Een deurluifel is in zeer veel verschillende varianten te verkrijgen. Vaak ook van verschillende kwaliteit. Het is belangrijk om vooraf jezelf goed te informeren zodat je een afgewogen keuze kunt maken tussen de materiaalsoorten, de bevestiging en afmetingen. Deze bepalen voor een groot gedeelte de kwaliteit van de luifel en hoe lang je ermee doet. Je wilt niet dat de deurluifel kapot waait of bezwijkt aan sneeuw of hagel. Dan kun je immers weer een nieuwe voordeurluifel kopen. Zonde van het geld en de tijd. Dan kun je het maar beter in een keer goed doen. Hieronder lees je meer over de aandachtspunten bij het kopen van een luifel.

 

 

Waarom zijn de afmetingen belangrijk voor een lange levensduur van de deurluifel?

 

Je zou het misschien niet verwachten maar het is allereerst belangrijk goed na te denken over de afmetingen van de voordeurluifel. Veel van onze klanten willen graag een diepe luifel. Dat ziet er mooi uit en je staat eerder droog. Een grote uitkraging (zoals je dat noemt) is wel mooi maar moeilijk te monteren en stelt hogere eisen aan de bevestiging. Een diepe deurluifel kan eerder gaan doorhangen. Daarom adviseren wij de diepte van de luifel te beperken tot 800 mm. Groter kan in overleg maar dan zal er specifiek gekeken moeten worden naar jouw situatie. Voor de breedte van de luifel geldt hetzelfde. Tot 2000 mm is het vaak geen probleem. Groter wordt moeilijker om te monteren, de luifel is immers zwaarder en minder goed hanteerbaar.

deurluifel kwaliteit

 

Een ander punt zijn de maten tussen de steunen of trekstangen waar de deurluifel mee wordt vastgemaakt aan de gevel. Deze wil je niet in een voeg hebben maar in volle baksteen zodat de schroeven of houtdraadbouten goed blijven zitten. Anders heb je nog kans dat de luifel naar beneden komt of gaat doorhangen. Dat is niet wat je wil. Dit zal je dus van tevoren moeten bekijken. Daar komt bij dat de achterwand zeer belangrijk is. In een kozijn of hout kan vaak niet zomaar geschroefd of geboord worden. Het liefst vermijd je deze situatie en monteer je in volle baksteen. Houdt hier dus rekening mee. Ook goten, ramen en regenpijpen kunnen in de weg zitten. Je zal niet de eerste zijn die allerlei ingrijpende aanpassingen moet doen die met een andere luifel afmeting niet nodig waren geweest.

 

Welk materiaal moet ik kiezen voor een deurluifel?

 

Robuuste en duurzame materialen zijn glas (zie hier onze glazen deurluifels), aluminium en polyester. Deze deurluifels zijn in de regel beter bestand tegen regen, wind en hagel. Ze kunnen dus langer mee. Kunststof deurluifels zijn vaak breekbaarder en kunnen eerder stuk gaan. Veel kunststof deurluifels zijn te verkrijgen in polycarbonaat. Deze materiaalsoort is een stuk beter bestand tegen hagel dan acrylaat, de materiaalsoort waar de goedkoopste deurluifels van gemaakt zijn. Kies dus voor polycarbonaat als je een kunststof deurluifel wil kopen. De bevestigingssteun zijn bij goedkope deurluifels ook van kunststof, dat is niet erg stevig en zal een storm vaak niet overleven. Veel kunststof luifels worden gemaakt met aluminium of stalen dragers die beter bestand zijn tegen de extreme weersverschijnselen waar we in Nederland vaak mee te maken hebben.

Als laatste suggestie willen we je meegeven dat het ook goed kan zijn om na te denken over verlichting. Wellicht is een voordeur luifel met verlichting voor u de juiste keuze?