Beloopbaar dakraam voor een dakterras: meer daglicht en een luxe uitstraling

Bezig met laden...

Heb je een dakterras en wil je meer daglicht binnenbrengen op een veilige manier die past bij de uitstraling van een moderne woning? Dan is een beloopbaar dakraam een uitkomst. Je maakt hiermee  een  glazen vloer waar je op kunt lopen en waar daglicht .  Naast een dakterras zijn er meerdere toepassingen denkbaar. Laten we eens dieper ingaan op de voordelen en eigenschappen van beloopbaar glas aan de hand van de twee type producten uit ons assortiment, de Fakro Walkable DXW en het Lucernario Begaanbaar Platdakraam.

Beloopbaar Glas: Wat Maakt Het Uniek?

Gehard Glas met Uitstekende Isolerende Eigenschappen

Beloopbaar glas, ook bekend als walkable platdakraam, is gemaakt van gehard glas met uitstekende isolerende eigenschappen. Deze glasplaten zijn niet alleen bestand tegen krassen, maar bieden ook maximale bescherming tegen breuk. De juiste glasdikte is essentieel om ervoor te zorgen dat de vloer beloopbaar is en tegelijkertijd een ruimtelijk effect creëert.

Verschillende Diktes en Toepassingen

Met beloopbaar glas heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende diktes, afhankelijk van de toepassing. Of je nu een glazen vloer wilt plaatsen in een woonruimte, op een dakterras of in een kantooromgeving, de veelzijdigheid van beloopbaar glas maakt het mogelijk.

Beloopbare Dakramen voor een Dakterras: Kies voor FAKRO's Innovatieve Walkable Platdakraam

Het gebruik van platte daken als leefruimte wordt steeds populairder, en om deze ruimtes optimaal te benutten, introduceert FAKRO het Walkable platdakraam. Speciaal ontworpen voor platte daken die dienen als leefruimte, biedt dit platdakraam een unieke combinatie van functionaliteit en esthetiek.

walkable-platdakraam

Walkable Platdakraam DXW Montage

De montage van een walkable platdakraam vereist aandacht voor detail. Het is belangrijk om de juiste afmetingen en constructie in acht te nemen, zodat het beloopbaar glas perfect in het dak past. Daarnaast speelt de afmeting van de sparing en opstand een cruciale rol bij een geslaagde installatie. MEt het EPDM manchet ben je  verzekerend van een snelle montage.

Afmetingen-DXW

FAKRO Walkable Platdakraam

Het Walkable platdakraam van FAKRO is voorzien van een versterkte, krasvrije drievoudige glasplaat met een indrukwekkende isolatiewaarde (U=0,5 W/m²K). Deze glasplaat is uitgerust met een antislipstructuur, waardoor het ideaal is voor toepassing in terrasvloeren. Hiermee benut je optimaal de ruimte op het dak en verlicht je tegelijkertijd de onderliggende ruimte.

FAKRO Walkable Platdakraam in Beeld

Fakro_DXW

Voordelen van FAKRO Walkable Platdakraam

  • Beloopbaar en Ideaal voor Dakterrassen: Het platdakraam is ontworpen om beloopbaar te zijn, waardoor het perfect is voor dakterrassen. Het biedt een vlakke afwerking en voorkomt uitglijden dankzij het antislipprofiel.

  • Unieke Glasplaat met Uitstekende Isolatie: De drievoudige, krasvrije glasplaat met zwarte glasrand en omlijsting (RAL 9005) biedt niet alleen esthetische waarde, maar heeft ook een indrukwekkende isolatiewaarde (U = 0,5 W/m²K). Dit draagt bij aan energiebesparing en zorgt voor extra licht binnen.

  • Geïsoleerde Opstand en PVC-constructie: De geïsoleerde opstand (15 cm hoog) en raamvleugel zijn vervaardigd uit PVC (meerkamerprofiel), waardoor thermische isolatie wordt gemaximaliseerd. Speciale afwerking van de profielen onder de glasplaat vergemakkelijkt de bevestiging van het dakmateriaal.

  • Veiligheid en Functionaliteit: De versterkte constructie en antislipcoating zorgen voor veiligheid, vooral als het platdakraam gelijk met de vloer wordt geplaatst, zoals bij een dakterras. Dit zorgt niet alleen voor extra ruimte op het dak, maar maakt ook een veilige doorgang mogelijk.

  • Binnenzonwering: Te combinerern met de Fakro ARF/D binnenzonwering voor platdakramen

Energiebesparing met FAKRO

FAKRO staat bekend om zijn focus op energie-efficiëntie, en het Walkable platdakraam is geen uitzondering. Het platdakraam is ontworpen om warmteverlies tot een minimum te beperken. Het gebruik van isolatiemateriaal in de profielen zorgt voor hoge thermische isolatiewaarden. Bovendien is het platdakraam voorzien van een drievoudige glasplaat met een warmtedoorgangscoëfficiënt van Ug = 0,5 m²/K, wat voldoet aan passiefhuisstandaarden.

Lichtstraten en Daklicht: Een Prachtige Toepassing

Beloopbaar glas kan ook worden toegepast in lichtstraten en daklichten, waardoor een overvloed aan natuurlijk daglicht de ruimte binnendringt. Het ontwerp houdt rekening met de esthetiek van de gevel en plafond, waardoor een harmonieuze integratie in de architectuur mogelijk is.

beloopbaar_platdakraam

Lucernario Begaanbaar Platdakraam

Het toevoegen van extra licht aan je woning of bedrijfspand wordt eenvoudig met het Lucernario beloopbaar platdakraam. Speciaal ontworpen om beloopbaar te zijn, biedt dit daklicht niet alleen een stijlvolle toevoeging, maar ook een veilige en duurzame oplossing voor het verlichten van donkere ruimtes.

Voordelen van het Lucernario Begaanbaar Platdakraam

Veiligheid voorop: Het beloopbare platdakraam van Lucernario is vervaardigd van extra sterk en gehard glas, waardoor het veilig is om op te lopen. De toevoeging van een antislip-laag verzekert grip, zelfs in natte omstandigheden.

Overvloed aan Licht: Dit daklicht laat overvloedig natuurlijk licht binnen, waardoor je ruimte helder en fris aanvoelt. Hierdoor kan je niet alleen genieten van een aangename sfeer, maar ook energiekosten besparen door minder afhankelijk te zijn van kunstmatig licht.

Duurzaamheid als Prioriteit: Lucernario's beloopbaar platdakraam is niet alleen een visueel statement, maar ook een duurzame keuze. Het heeft een lange levensduur, vereist weinig onderhoud en draagt bij aan de isolatie van je pand, waardoor je energieverbruik afneemt en kosten bespaart.

Design: Met zijn stijlvolle design is het beloopbare platdakraam van Lucernario niet alleen functioneel, maar ook een esthetische toevoeging aan je pand.

Productkenmerken van Lucernario Begaanbaar Platdakraam

  • Verschillende Afmetingen: Beschikbaar in verschillende afmetingen, variërend van minimaal 45 x 60 cm tot maximaal 120 x 220 cm, zodat je de perfecte maat voor jouw behoeften kunt kiezen.

  • Antislipstructuur: Voorzien van een antislipstructuur voor veiligheid en grip, zelfs onder natte omstandigheden.

  • Geen Warmteverlies: Met een Ug glaswaarde van 1,1 (W/m² · K) minimaliseert het platdakraam warmteverlies, waardoor je energie-efficiëntie wordt verbeterd.

Lucernario's beloopbaar platdakraam combineert functionaliteit, veiligheid, duurzaamheid en esthetiek. Het is een praktische oplossing voor het verhogen van de lichtinval in je leefruimte, en met verschillende afmetingen beschikbaar, kan het worden aangepast aan jouw specifieke wensen en behoeften.  Vraag daarom een offerte aan voor de mogelijkheden en kosten.

Prijs en Onderhoud: Wat Kost Begaanbaar Glas?

Kosten van Begaanbaar Glas en Onderliggende Ruimte

Een veelgestelde vraag is hoeveel beloopbaar glas kost. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen, dikte en het type beloopbaar glas. Het is belangrijk om ook de kosten van het plaatsen van een beloopbare glazen vloer en eventuele onderliggende ruimte in overweging te nemen. De prijs begint bij een kleine €2.000,- tot  €3.500,- voor standaard afmetingen.

Gelamineerd Glas: Een Duurzame Keuze

Beloopbaar glas wordt vaak gelamineerd, wat extra stevigheid en duurzaamheid biedt. Dit is vooral belangrijk als het beloopbaar glas in grotere aantallen wordt toegepast, zoals op dakterrassen met een groter oppervlak.

De voordelen van Begaanbaar Glas

Of je nu een dakterras wilt omtoveren tot een lichte en luchtige oase of een unieke glazen vloer wilt integreren in je interieur, beloopbaar glas biedt een scala aan mogelijkheden. Met de een uitgeberiede keuze aan  walkable platdakramen breng je niet alleen extra licht, maar ook een luxe uitstraling in elke ruimte. Neem contact met ons op voor de vele voordelen van beloopbaar glas.