Vierkant en rechthoekig

Bezig met laden...

Bestel hier uw opale of transparante bolvormige lichtkoepels met een rechthoekige omtrek. Een bolvormige koepel zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het licht in de ruimte onder de koepel.


Kies voor meerdere wanden voor een betere isolatie en bepaal welk materiaal voor uw koepel het beste is. Alle losse lichtkoepels worden geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en PE band.

  Van hoog naar laag sorteren

  12 producten

  Van hoog naar laag sorteren

  12 producten


  Materiaalsoorten vierkante en rechthoekige lichtkoepels

  Er zijn 2 materiaalsoorten beschikbaar voor ronde bolvormige koepels: acrylaat (PMMA) en polycarbonaat (PC). Acrylaat is goedkoper dan polycarbonaat en levert een zeer goed lichttransmissie en is bestand tegen de elementen. Polycarbonaat koepels zijn slagvaster en inbraakwerend. Ze worden daarom ook wel pantserkoepels genoemd en zijn uitermate geschikt voor ruimtes met een verhoogd risico op vandalisme en inbraak.

   

  Wij leveren ook superisolerende ISO-koepels. Deze zijn uitgevoerd met een opaalkleurige acryaat binnen- en buiten schaal met in het midden een vierwandige heldere polycarbonaat kanaalplaat. Hierdoor hebben de koepels een uitstekende isolatiewaarde en zijn ze uitermate geschikt voor verblijfsruimtes.


  Wanddiktes vierkante en rechthoekige lichtkoepels

  U kunt kiezen uit:

  • Enkelwandig: keuze uit enkelwandig acrylaat (PMMA) of polycarbonaat (PC)
  • Dubbelwandig: keuze uit dubbelwandig acrylaat of polycarbonaat (PC/PMMA of PC/PC)
  • Driewandig: keuze uit acrylaat of polycarbonaat (PC/PMMA/PMMA of PC/PMMA/PC)
  • Supergeïsoleerd: met acrylaat binnen- en buitenschaal met in het midden een kanaalplaat


  Hoe meer schalen hoe beter de thermische isolatie (enkelwandig is alleen geschikt voor een toepassing met aan beide zijden van de koepel hetzelfde klimaat). Ook de luchtgeluidsisolatie verbetert bij het gebruik van meerdere schalen.


  Maatvoering vierkante en rechthoekige lichtkoepels

  Wij rekenen met dagmaten, dit zijn de afmetingen van de binnenkant van de koepel. De buitenmaat van de lichtkoepel is altijd 16 cm groter. Dus bij een 100x100 lichtkoepel is de buitenmaat 116 bij 116 cm.

   

  Gerelateerde links: