Platdakraam

Bezig met laden...


Ben je bezig om je woning te verfraaien of te renoveren, dan kan het installeren van een platdakraam een prima manier zijn om meer lichtinval te realiseren. Naast de ruime lichtinval zorgt een platdakraam ook voor een strakke en goed verzorgde uitstraling van de woning. De talloze uitvoeringen zorgen ervoor dat je moeiteloos het juiste raam vindt. Zo kun je kiezen voor een dakraam met elektrische bediening, bovendien kun je het op verschillende manieren perfect afwerken. Denk maar eens aan passende raambekleding, zodat je ook de hoeveelheid lichtinval kan minimaliseren.

  Een platdakraam heeft meer voordelen

  Terwijl een platdakraam voorheen juist werd gebruikt om meer lichtinval te realiseren in een donker vertrek zoals de garage, is het tegenwoordig gebruikelijk om het ook voor andere vertrekken te gebruiken. Zo is het bijzonder eenvoudig om bijvoorbeeld ook de woonkamer meer karakter te geven door middel van een platdakraam. Hier zijn twee belangrijke redenen voor aan te voeren. Ten eerste zijn de platdakramen van Fakro bijzonder mooi vormgegeven én beschikken ze over een prima isolatiewaarden tot Uw=0,64 W/m²K. Het warmteverlies is daardoor minimaal, terwijl je wel profiteert van een meer dan geweldige uitstraling. De viervoudige DU8 beglazing zorgt ervoor dat de platdakramen bijzonder geschikt zijn passiefhuizen en woningen met een laag energieverbruik.

  Waardig alternatief voor de lichtkoepel

  Een platdakraam is een uitstekend alternatief voor de bekende lichtkoepel. Naast de zeer aangename lichtinval, is een platdakraam ook geluidswerend. De beglazing, die naar keuze uit drie of vier lagen kan bestaan, zorgt voor een goede isolatie zodat je ook bespaard op de stookkosten. Voor een perfecte afwerking kun je ook kiezen voor een optioneel leverbaar EPDM-manchet. Hiermee realiseer je een prima afwerking en geef je de woning een behoorlijke meerwaarde. De verschillende modellen zijn ook verkrijgbaar met een elektrische bediening. Hiermee zorg je voor een natuurlijke ventilatie en kun je ook in de zomer genieten van een aangename temperatuur in de woning. Wil je het echt helemaal afmaken, kies dan voor de bijpassende raambekleding. Hierbij kun je ook kiezen voor een elektrische bediening op zonne-energie.

  Platdakraam voor het dakterras

  Bij een dakterras denk je niet direct aan de plaatsing van een platdakraam. Toch is deze optie ideaal. Binnen het grote assortiment platdakramen van Fakro bevindt zich ook een ‘walkable’ model. Dit is dus een laag dakraam waar je overheen kunt lopen. Dankzij de krasvrije bovenlaag en de drievoudige glaslaag met een antislipprofiel is dit ideaal voor een dakterras. Je creëert daardoor meer loopruimte, terwijl je in de woning toch profiteert van voldoende lichtinval.

  Installatie en afwatering

  Ondanks het feit dat een platdakraam eenvoudig te installeren is, kan het zinvol zijn om de technische informatie goed door te nemen. Een platdakraam is immers net anders dan een vlakke lichtkoepel. Zo zijn de sparingsmaten en de dagmaten van belang. Wil je een dakraam plaatsen op een schuin aflopend dak, dan is een platdakraam niet aan te raden. In dat geval is de keuze voor een lichtkoepel het overwegen waard. In de afwatering in jouw situatie wel van belang, zorg er dan voor dat de helling van het dak maximaal 2° tot 15 ° is.