Elektrische dakramen

Bezig met laden...

Bouw-handel.nl heeft een scala aan elektrische dakramen van de merken Fakro en Velux in het assortiment beschikbaar. Een elektrisch bedienbaar dakraam is fabrieksmatig voorzien van een kettingaandrijving en een zender voor het gebruik van een afstandsbediening waarmee het dakraam automatisch geopend en gesloten kan worden. Deze elektrische dakramen kunnen gevoed worden via zonne-energie met een zonnecel op het dakraam of gewoon via netspanning. Daarnaast zijn de elektrische dakramen voorzien van een regensensor waarmee het dakraam automatisch wordt gesloten in geval van regenval. Wilt u de dakramen via wifi bedienen met uw telefoon? Dat is zeker mogelijk. Bij Fakro dakramen via micro wifi en bij de Velux dakramen via het VELUX App Control systeem.

Aanbevolen elektrische dakramen

  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 111

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 111

  Pagina

  De beste prijs, de hoogste kwaliteit

  Op al onze producten geldt standaard een laagste prijsgarantie. Vindt u hetzelfde elektrische dakraam elders goedkoper dan ontvangt u het verschil plus nog eens 10% als korting op uw aankoop. Al onze dakramen worden daarnaast hoogwaardig afgewerkt en behoren tot veiligheidsklasse III voor ramen volgens EN 13049. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een systeem dat helpt voorkomen dat het hout scheurt bij poging tot forceren. Onze dakramen zijn desgewenst te leveren met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

  Altijd frisse lucht in uw kamer

  Goede ventilatie en voldoende daglicht zijn belangrijk voor een gezond en prettig leefklimaat. Het is daarom belangrijk dat er voldoende ventilatievoorzieningen in uw woning of werkruimte aanwezig zijn. Een elektrisch dakraam van Bouw-handel.nl kan u volledig voorzien in deze behoefte. U kunt deze volledig automatisch laten werken via uw mobiel met wifi.

  Bent u al overtuigd? Neem contact met ons voor meer informatie of bekijk direct het assortiment elektrische dakramen.

  Lees hier over onderhoud van dakramen

  Fakro dakramen met elektrische bediening via Solar

  Bij het tuimeldakraam is het zonnepaneel aan de buitenzijde in het profiel verwerkt. Het vangt voldoende zonne-energie op om het dakraam elektrisch te bedienen met een afstandsbediening. Netstroomkabels door het kozijn of dak behoren hiermee tot het verleden. De geïntegreerde regensensor zorgt ervoor dat het dakraam automatisch sluit als het regent.

  Voor een handmatige bediening zit er een handgreep aan de binnenzijde, tussen de motor en het kozijn. Gebruik van deze handgreep koppelt de ketting los. Hierdoor kan het raam volledig open en 180 graden worden gedraaid. Dit maakt het schoonmaken van het raam eenvoudig.

  De Fakro Solar dakramen zijn te verkrijgen in drie verschillen afwerkingen:

  • Witte kunststof laklaag over hout (FTU-V Solar)

  • Wit afgelakt hout (FTW-V Solar)

  • Blank afgelakt hout (FTP-V Solar

   

  Fakro dakramen met elektrische bediening via Z-Wave

   

  Hoe werkt Communicatie via Z-Wave?


  De elektrische dakramen communiceren via de draadloze verbinding Z-Wave. Z-Wave is een techniek die ervoor zorgt dat slimme apparaten en producten, in dit geval elektrische dakramen, in een woning met elkaar in verbinding kunnen staan. Zo is het mogelijk dat apparaten via Z-Wave een signaal ontvangen en ook weer uitzenden. Hierdoor kunnen grotere afstanden overbrugd worden en is het makkelijk om een hele woning te bedienen.

  De voordelen van Z-Wave:

  • draadloos

  • beveiligd

  • en gebruikt weinig energie

  Naast FAKRO’s eigen bedieningssystemen kan het dakraam ook bediend worden via een webbrowser (beveiligde omgeving) of een app op een mobiel apparaat. Hiervoor heeft u een gateway nodig.

  Verbinding via een gateway
  Een gateway, bijvoorbeeld van Fibaro, zorgt voor de aansturing van alle Z-Wave producten in een woning of gebouw. Deze kan via een standaard router in de woning verbinding maken met het internet. Zo kunnen de elektrische producten in de woning via een beveiligd protocol op afstand gemonitord en bestuurd worden. Iedere PC, laptop, tablet of smartphone (waarop u als gebruiker inlogt) wordt daarmee een afstandsbediening. Via een app is de gehele woning te regelen. FAKRO helpt u graag bij het kiezen van een passende gateway. Neem hiervoor contact met ons op.

  Hoe werkt de elektrische bediening via micro-wifi?

  Het FAKRO elektrische dakraam met micro-wifi is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van elektrische producten. Het dakraam is eenvoudig op afstand te bedienen vanaf de smartphone met de gratis app wBox (van blebox.eu). Het grote voordeel is dat er geen gateway (verbindingscentrale) nodig is om verbinding te maken met het dakraam, alleen een werkende wifiverbinding.

  Snelle verbinding via micro-wifi
  Wifi maakt het mogelijk om met elk apparaat rechtstreeks een verbinding tot stand te brengen en hierbij een bestaand wifinetwerk te gebruiken (bijv. thuis, werk, etc.). Bovendien kunt u met de smartphone app wBox uw apparaten overal ter wereld via internet bedienen. Het enige dat u hiervoor nodig heeft is een wifinetwerk met internettoegang. Het systeem is eenvoudig te installeren, uit te breiden en te beheren. Onze wifiproducten werken samen met Google Assistant, waardoor het mogelijk is om de producten toe te voegen aan Google Home. Zo zijn ze aan te sturen op spraak via de app wBox (van blebox.eu).

  Velux dakramen elektrisch bediend

  De type elektrisch bedienbare dakramen van Velux zijn de Integra dakramen. Dit zijn op afstand bedienbare dakramen op zonne-energie of netstroom. Standaard worden ze geleverd met een volledig voorgeprogrammeerde wandschakelaar en een regensensor. De sensor zorgt ervoor dat het dakraam tijdig sluit bij regen. De Velux Integra is in de volgende uitvoeringen beschikbaar:

  • Vochtbestendig met kunststof beschermlaag (GGU en GPU)

  • Wit afgelakt grenenhout (GGL)

  • Blank afgelakt grenenhout (GGL)

  De GGL een GGU zijn tuimeldakramen, de GPU is een uitzet-tuimelvenster.

   

  Er zijn daarnaast verschillende type beglazing. Naast standaard 2 laags veiligheidsbeglazing kan er ook worden gekozen voor 3 laags beglazing met eventueel:

  • Antidauwcoating

  • extra warmte isolerend glas

  • geluid reducerend glas.