Rookkanalen

Bezig met laden...

 

Als u een open haard of gaskachel in uw huis wilt plaatsen, heeft u daarvoor altijd een solide rookkanaal nodig. De afvoer van rook en warmte is namelijk erg belangrijk. Niet alleen wilt u voorkomen dat uw huiskamer 'blauw ziet' van de walm, rookkanalen voeren ook de hitte af zodat u veilig gebruik kunt (blijven) maken van uw haard. Om daar optimaal van te kunnen genieten en er het meeste rendement uit te halen, is het aan te raden om hiervoor materialen van een erkende leverancier te gebruiken.

Bouw-Handel.nl is zo'n leverancier. Wij leveren verschillende rookkanalen en de onderdelen die u nodig heeft om deze te (laten) bevestigen en installeren. Er zijn verschillende onderdelen die u bij ons kunt verkrijgen:

  • Bevestigingen en steunen, zoals centreerplaten, muurbeugels en steunstrippen.
  • Dakdoorvoeren; onderdelen om het rookkanaal door het dak te leiden.
  • Eindstukken; trekkende kappen met of zonder vonkenvanger
  • Hulpstukken, zoals afsluitdoppen, T-stukken en bochten.
  • Andere componenten, bijvoorbeeld schoorsteenelementen en klembanden, maar ook paspijpen of nisbuselementen.

Dubbelwandig rookkanaal voor optimale trek en bescherming

Wij bevelen u bovendien van harte onze dubbelwandige rookkanalen aan. Zo'n rookkanaal is nodig voor een veilig gebruik van een open haard of gaskachel. De ruimte tussen beide wanden is gevuld met een hittebestendige, brandvrije keramische wol. Door de warmte zo veel mogelijk binnen de afvoerpijp te houden, is de trek van rook naar de buitenlucht veel beter. Bovendien is de omgeving van het rookkanaal - denk aan isolatiemateriaal bij de doorgang in de muur of het dak - door de demping van hitte beter beschermd. De meeste veilige optie is Isoduct. Rookkanalen van Isoduct zijn uitgevoerd met een dubbelwandige bescherming van Multimix en isolatiemantel waardoor omkokering van het rookkanaal niet nodig is.

Bouw-Handel.nl bezorgt rookkanaal van topmerken snel

Bouw-Handel.nl levert rookkanalen van de topmerken Helex en ISOduct. En we leveren snel. Nagenoeg alle bestellingen worden door ons binnen een week bij de klanten bezorgd. Inmiddels timmeren wij al zo'n tien jaar aan de weg en zijn we een vertrouwd adres voor leveranties door heel Nederland. Een groot aantal van onze producten is inmiddels ook in België verkrijgbaar. Wilt u weten hoe anderen over ons denken? Bekijk dan onze klantbeoordelingen waar wij heel trots op zijn. Bent u overtuigd, neem dan nu contact op met ons. Twijfelt u of heeft u nog vragen, doe dan precies hetzelfde. De medewerkers van Bouw-Handel.nl staan klaar om u van een deskundig advies te voorzien.