Solatube

Bezig met laden...

Bouw-handel.nl levert Solatube daglichtoplossingen, het bekendste en meest gerenommeerde merk op de markt. Met het Solatube daglichtsysteem kun je echt in iedere ruimte voor daglicht zorgen. Dit komt onder andere dankzij de sterk reflecterende binnenzijde. Solatube Nederland (Techcomlight) is de marktleider op het gebied daglichtbuizen en heeft een zeer uitgebreid assortiment aan producten onder de naam Powerdaylight.

Met deze daglichtbuizen breng je licht in elke ruimte

Natuurlijk licht heeft een positieve invloed op onze gezondheid, biologische ritme en humeur en zorgt ervoor dat ruimtes groter lijken en vriendelijker overkomen. Of het nu gaat om een woonkamer, keuken of werkruimte thuis of om kantoren en scholen: verlichting in combinatie met voldoende daglicht is altijd belangrijk.
Wil je graag extra daglicht in een donkere ruimte, maar wil je geen ramen plaatsen? Bijvoorbeeld voor je toilet, woonkamer of werkplek? De Solatube is dan een uitstekende oplossing want ze passen in iedere gewenste ruimte. Ze veranderen donkere ruimtes in een fijne plek met voldoende natuurlijk daglicht. Ideaal voor renovatie of nieuwbouw.
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 40

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 40

  Pagina

  Dit maakt deze daglichtsystemen uniek


  1. Ook bij laagstaande zon en bewolking voldoende licht

  De Solatube-koepel is zo gemaakt dat deze altijd daglicht opvangt, ook als de zon laag staat en op minder zonnige dagen. Het licht wordt namelijk opgevangen door de Raybender Flex. Dit opzetstuk kun je in de beste positie monteren, zodat de hele dag door zo veel mogelijk helder daglicht naar binnen stroomt. Ook als het bewolkt is vangt de Raybender het daglicht op, waardoor de daglichtopbrengst iedere dag hoog blijft.
  En extra handig: Het Solatube daglichtsysteem heeft een filter tegen uv-straling, waardoor je kleuring van je meubels voorkomt.

  2. Daglicht wordt verder getransporteerd

  Zodra de koepel het licht heeft opgevangen, wordt het licht via een reflectiebuis naar een plafondplaat geleid. Deze plafondplaat verspreidt het licht vervolgens egaal in een vertrek. De Solatube daglichtsystemen kunnen het licht verder verspreiden dan andere systemen, dankzij hun sterke reflecterende buizen. Deze buizen hebben een spiegelreflectie van 99,7 %. De sterk reflecterende buis van de Solatube transporteert het daglicht gemakkelijk over grote afstanden. Zo kun je bijvoorbeeld ook eenvoudiger donkere ruimtes in het midden van je woning van daglicht voorzien. De lengte van de buis kan variëren, met een maximum aantal meter dat afhangt van het model.

  3. Gevarieerd aanbod plafondplaten

  De Solatube daglichtsystemen verspreiden het daglicht gelijkmatig via een plafondplaat. Solatube heeft een ruime keuze in plafondplaten, of je nu een verzonken plafondplaat, een standaard ronde of een vierkante plafondplaat wilt. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende uitvoeringen. Zo helpt een extra geïsoleerde plafondplaat je om warmteverlies te voorkomen: de Solatube ECO uitvoering met een isolatiewaarde van 0,5 W/m2K bespaart energie. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de Solatube plafondplaat uit te breiden met accessoires zoals een ventilatie-unit, zodat er niet alleen daglicht maar ook verse en frisse lucht je woning of kantoor binnenkomt.

  4. Solatube geschikt voor plat dak, schuin dak en gevels

  Solatube is beschikbaar voor platte daken, schuine daken met dakpannen of rieten kappen en kan ook in de gevel gemonteerd worden. De uitvoering voor een pannendak is voorzien van een Ubiflex loodslabbe, zodat de Solatube ook eenvoudig te plaatsen is op een hellend dak met dakpannen.


  Veelgestelde vragen over Solatube

  Wat kost een Solatube?

  De prijs voor de goedkoopste Solatube ligt rond de € 500. De prijs voor een Solatube hangt af van de vorm, het soort dak waarop je de Solatube wilt plaatsen en het soort plafondplaat. Zo betaal je voor een standaard ronde Solatube een paar tientjes minder dan voor vierkante Solatube daglichtsystemen. Heb je een Solatube nodig voor een hellend dak? De prijs voor een Solatube valt duurder uit voor een hellend dak dan voor een plat dak. Wil je je Solatube verlengen? Dan moet je een of meerdere verlengstukken aanschaffen, waardoor de prijs ook hoger uitvalt.

  Wat zijn alternatieven voor Solatube daglichtsystemen?

  Een lichttunnel van Fakro of de Megatube is een aardig alternatief voor een Solatube daglichtsysteem. Ze vangen wel minder licht op en transporteren het licht minder goed waardoor de lichtopbrengst minder zal zijn, maar dat hoeft niet altijd een probleem te zijn natuurlijk. Als je minder afstand hoeft te overbruggen en de lichttunnel geplaatst wordt op een plek waar veel zon is, dan is de keuze voor een van deze alternatieven helemaal zo gek nog niet. Een lichtstraat is ook een idee als je een alternatief zoekt. Dit heeft wat weg van een dakraam, maar is toch niet helemaal hetzelfde.

  Of ga gewoon voor een simpele lichtkoepel. Heldere lichtkoepels laten het meeste licht door en zijn transparant en ventilatiekoepels zorgen voor licht én lucht en een vlakke koepel is ideaal voor een plat dak. Wil je voor renovatie van je woning een oude lichtkoepel vervangen, dan kun je het beste even kijken bij onze losse lichtkoepels.

  Hoe plaats je een Solatube daglichtsysteem?

  De montage van een Solatube daglichtsysteem is niet heel ingewikkeld. Als je een beetje handig bent, kun je een Solatube daglichtsysteem zelf plaatsen. Bekijk onze video voor de installatie van een Solatube daglichtsysteem.

  Wat kost het laten plaatsen van een Solatube?

  Je bent al snel een paar honderd euro kwijt, maar een eenduidige prijs is niet te geven. De kosten voor montage hangen af van het soort dak of gevel waarin de koepel geplaatst moet worden, hoe snel je koepel geplaatst moet worden en van het uurtarief van de vakman. Vraag altijd meerdere offertes aan.

  Heeft Solatube geluidsisolatie?

  Ja, ieder Solatube daglichtsysteem heeft geluidsisolatie voor bescherming tegen geluid tot 62dB of 64dB, afhankelijk van het model.

  Welke Solatube is geschikt voor grote ruimtes?

  De Solatube 290 ds is zeer geschikt voor grote ruimtes, zoals vergaderruimtes in kantoren of grotere woonkamers. Met een diameter van 35 cm heeft de Solatube 290 ds een grotere lichtopbrengst (2884 lumen). De Solatube 160 ds heeft een diameter van 25 cm en een kleinere lichtopbrengst. De Solatube 160 ds is heel geschikt om je toilet, hal of badkamer te verlichten. Neem bij twijfel of vragen over onze producten, gerust contact met ons op.

  Gerelateerde pagina’s

  Licht tube
  Lichtkoepels
  Velux lichtkoepels
  Vlakke lichtkoepels
  Lichtstraat