Lichtkoepel plat dak

Bezig met laden...

Heeft je woning een plat dak en wil je extra daglicht in je slaapkamer of kantoor? Heb je door een aanbouw minder natuurlijk daglicht in je woonkamer? Een lichtkoepel is de perfecte oplossing om meer daglicht in een bepaalde leefruimte te krijgen. 

Waarom kiezen voor een lichtkoepel op een plat dak?

Met een lichtkoepel op een plat dak verbeter je, afhankelijk van de functie van de ruimte, het werk- en leefklimaat. Daglicht is voor iedereen van essentieel belang. Het natuurlijke licht heeft onder andere de volgende voordelen:

 • Goed voor je biologische klok
 • Helpt beter te slapen
 • Verbetert de concentratie
 • Belangrijke bron van vitamine D
 • Positieve invloed op de stemming
 • Milieuvriendelijker dan kunstmatige verlichting
 • Vermindert vermoeidheid en oogspanning

Naast de natuurlijke lichtinval zorgt de lichtkoepel op het platte dak voor verbeterde ventilatie en een stijlvolle aanvulling op de ruimte. Bouw-handel.nl heeft verschillende soorten lichtkoepels voor platte daken. Lichtkoepels in diverse maten, met of zonder ventilatie. Welke lichtkoepel je ook kiest, bij ons profiteer je altijd van de laagste prijs. 

Onze selectie lichtkoepels voor platte daken

  Van hoog naar laag sorteren

  5 producten

  Van hoog naar laag sorteren

  5 producten

  We hebben een aantal lichtkoepels geselecteerd die ideaal zijn om meer natuurlijk licht te creëren in ruimtes met platte daken. Om je te helpen bij de keuze, zetten we de verschillen tussen deze lichtkoepels op een rij.

  Complete set voor vaste lichtkoepel


  Wij bieden complete sets voor het monteren van een rechthoekige vaste lichtkoepel, inclusief:

  • Acrylaat lichtkoepel (uitvoering helder of opaal)
  • Opstand
  • Bevestigingsmateriaal

  De set is verkrijgbaar in 4 varianten:

  • Enkelwandige lichtkoepel: minimale isolatie, toegepast in buitenruimtes met een plat dak
  • Dubbelwandige lichtkoepel (slimme koop): redelijke isolatiewaarde van 2,94, bij uitstek geschikt voor bewoonde ruimtes
  • Driewandige lichtkoepel: goede isolatiewaarde van 1,92, ideaal voor toepassing in geïsoleerde ruimtes
  • Vierwandige lichtkoepel: hoge isolatiewaarde door vier koepellagen, ideaal voor nieuwbouwwoningen

  Complete set voor rechthoekige ventilatiekoepel


  Een ventilerende lichtkoepel op een plat dak zorgt voor frisse lucht in de betreffende ruimte. Wij bieden een complete set voor het monteren van een rechthoekige ventilatiekoepel, inclusief:

  • Dubbelwandige acrylaat lichtkoepel (uitvoering helder of opaal)
  • Opstand
  • Ventilatieraam
  • Tandemspindel + bedienstok

  Lichtkoepel voor een plat dak: de prijs

  Een lichtkoepel voor een plat dak varieert qua prijs van € 120,65 tot € 2.256,76.

  De prijs is afhankelijk van het type lichtkoepel (ventilerend of niet-ventilerend), het materiaal (acrylaat of polycarbonaat), de uitvoering (helder of opaal), de dagmaat (afmeting varieert van 40 x 40 tot 120 x 120 of 180 x 280) en bedieningsopties (handmatig of elektrisch). De prijs bereken je eenvoudig door de opties aan te geven bij het product. Bij Bouw-handel.nl profiteer je bovendien altijd van de laagste prijs. Vind je de lichtkoepel ergens anders goedkoper? Stuur ons een screenshot en je ontvangt het verschil + 10% van het verschil terug.  

  Installatie van de lichtkoepel

  Bouw-handel.nl levert complete sets voor het monteren van een lichtkoepel op een plat dak inclusief dakopstand, het benodigde bevestigingsmateriaal en een handleiding voor de montage op het platte dak. Nadat de opening in het dak gemaakt is, gebruik je uitsluitend het bijgeleverde bevestigingsmateriaal en monteer je de lichtkoepel op het plat dak door de instructies te volgen. Lees ook de uitgebreide informatie en tips voor het monteren van de lichtkoepel. Bij vragen staan wij altijd klaar. Daarvoor kun je bellen naar 0252-622345.

  Veelgestelde vragen

  Wat is de garantie voor een lichtkoepel op een plat dak?

  Bouw-handel.nl levert lichtkoepels met een fabrieksgarantie van 10 jaar, mits je deze volgens de bijgeleverde instructies monteert.

  Heb ik een vergunning nodig voor het installeren van een lichtkoepel op een vast dak?

  In de meeste gevallen is geen vergunning nodig, maar het is wel raadzaam om te weten of dat in jouw situatie ook zo is. Het is vooral afhankelijk van de plaats van de lichtkoepel op het dak en de regels kunnen per gemeente verschillen. Lees hier meer over in het artikel ‘Heb ik een vergunning nodig om een lichtkoepel of dakraam te plaatsen?’.

  Hoe kan ik mijn lichtkoepel het beste onderhouden?

  Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de lichtkoepel, is het belangrijk om deze op de juiste manier te onderhouden. Reinig de lichtkoepel niet met chemische middelen, maar met zachte zeep en veel water. Zorg ervoor dat de lichtkoepel niet in aanraking komt met siliconen, bitumen, verdunners of lijm.

  Bieden lichtkoepels opties voor ventilatie?

  Wij hebben speciale, ventilerende lichtkoepels voor platte daken met een ventilatieraam waarmee je makkelijk een ruimte kunt luchten. Bekijk hiervoor de complete ventilatieset.

  Wat zijn de mogelijkheden voor het openen van de lichtkoepel?

  We leveren lichtkoepels met een elektrische of handmatige bediening. Per type lichtkoepel staat aangegeven welk type bediening beschikbaar is.

  Kan ik zonwering combineren met de lichtkoepel?

  Het kan heel warm worden onder een plat dak, een reden waarom goede zonwering extra belangrijk is. Voor een vlakke lichtkoepel heb je een uitgebreider aanbod voor zonwering dan bij ronde lichtkoepels op een plat dak. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Skylux zonwering en Fakro verduisterend gordijn met goede isolerende en verduisterende eigenschappen.

  Gerelateerde pagina’s