Lichtkoepels

Bezig met laden...

Bouw-handel.nl is dé specialist in lichtkoepels met het meest uitgebreide assortiment lichtkoepels in Nederland. Je hebt de keuze uit verschillende uitvoeringen die je makkelijk zelf kunt samenstellen.

Lichtkoepels zijn enkelwandig, dubbelwandig, driewandig of vierwandig. Hoe meer schalen des te beter de isolatie. Je kunt kiezen uit de materialen acrylaat en polycarbonaat. Acrylaat wordt het meest toegepast, maar polycarbonaat is slagvast en dus sterker. 
Slagvastheid geeft aan hoe goed een materiaal standhoudt tegen vallen, schokken en dergelijke. Heldere lichtkoepels laten het meeste licht door en zijn transparant. Een uitvoering in opaal filtert zonlicht en zorgt ervoor dat de lichtkoepel van beide zijden niet doorzichtig is.

Montage lichtkoepel

Om een lichtkoepel te monteren heb je een opstand nodig van PVC of polyester. De dakopstand kan in combinatie met een raamwerk worden gebruikt om te ventileren of het dak te betreden.
Alle lichtkoepels hebben 10 jaar garantie en worden geleverd met bevestigingsmateriaal en een voor gemonteerde PE band onder de koepel. De bevestigingsdoppen zijn inbraakwerend uitgevoerd.

 

Onze topproducten:


 

Lichtkoepel categorieën

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 2214

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 2214

Pagina

Assortiment lichtkoepels

Je kunt bij ons terecht voor:

  • Complete lichtkoepel sets.

Deze bestaan uit een dakopstand en dubbelwandige lichtkoepel. Wij hebben voor gemak verschillende sets samengesteld op basis van prijs.

Deze koepels kunnen gecombineerd worden met dubbelwandig geïsoleerde dakopstanden. Wij leveren altijd  ronde koepels, koepels in bolvorm of koepels in piramidevorm. Alle koepels worden altijd geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en PE band.

Lichtkoepel voor de laagste prijs:

Bouw-handel.nl geeft u een laagste prijsgarantie op ons volledige lichtkoepel assortiment. Als u ergens anders een lagere prijs vindt voor hetzelfde product, geven wij je een korting van het verschil + 10% daarvan. Neem contact met ons op voor jouw speciale prijs.

Lichtkoepel van hoge kwaliteit:

Onze lichtkoepels en opstanden zijn uitgebreid en onafhankelijk getest en voldoen aan de geldende normen en eisen zoals de EN 1873 en EN 1201-2. De productie vindt plaats in Amsterdam. Al onze koepels hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar. Je kunt dus met een gerust hart vertrouwen op deze topkwaliteit.

Lichtkoepel afmetingen:

Wij rekenen op onze site met dagmaten in cm. De dagmaat is de maat van de binnenkant van de koepel en de bovenkant van de opstand. Deze kun je berekenen door de maat van de sparing in je dak op te meten en daar 20 cm vanaf te trekken (in het geval van een H15 opstand is dit 25 cm). De buitenmaat van de koepel is altijd de dagmaat plus 16 cm. Dus als het gat in je dak 120 bij 120 cm is heb je een koepel en opstand met dagmaat 100 bij 100 cm nodig en is de buitenmaat van de koepel 116 cm bij 116 cm.

Anti-inbraak

Onze lichtkoepels zijn standaard voorzien van een uniek bevestigingssysteem vervaardigd uit zeer slagvast polycarbonaat. De bevestiging is voorzien van een schroefdop en een effectieve antidiefstalzekering die inbraakvertragend werkt.

De EPDM afdichtingsringen hebben een blijvende elasticiteit. Het hele systeem is in grijs uitgevoerd, voor een zo laag mogelijke thermische belasting van de koepel. Het bevestigingssysteem is universeel en daardoor met alle onderdelen uit het leveringsprogramma uitwisselbaar. Het geheel is daarbij afgestemd op een snelle en vooral probleemloze montage.                          

In combinatie met een polycarbonaat koepel (300 keer sterker dan glas) en een anti-inbraakrooster weet je zeker dat je beschermd bent tegen inbraak en diefstal.

Aanvullende informatie:

Hoe meet ik een lichtkoepel die ik wil vervangen?

Hoe meet ik een lichtkoepel voor een nieuwe daksparing?

Hoe meet ik een lichtkoepel voor een bestaande daksparing?

Lichtkoepel plat dak

Wil je een lichtkoepel voor een plat dak kopen? Een paar handige tips voor lichtkoepels plat dak moet je met een paar dingen rekening houden: 

Lichtkoepel plat dak: de juiste hellingswaarde van je platte dak

De helling van je platte dak moet minimaal 2° zijn, zodat overtollig water afgevoerd kan worden.
Bij het ontbreken van een helling ontstaat er een plasvorming, zodat kans op misvorming en vuilophoping toeneemt en het stilstaande regenwater de druk op je lichtkoepel verhoogt. Bij nieuwbouwhuizen is de helling standaard 2°.  Heb je een oudere woning die niet aan deze hellingswaarde voldoet, dan kun je dit bijvoorbeeld oplossen door een helling te (laten) maken met isolatiemateriaal.

Lichtkoepel plat dak: verschillende soorten

Bij ons vind je de juiste lichtkoepel voor een plat dak. Je hebt de keus uit een groot assortiment lichtkoepels in verschillende afmetingen en vormen. Zo kun je een standaard ronde lichtkoepel voor je platte dak kiezen. Maar onze vlakke koepels zijn ook uitstekende lichtkoepels voor een plat dak. Deze platte koepels zien er niet alleen mooi uit, maar zijn met beloopbaar glas ook extra handig voor een plat dak met dakterras. Hieronder vind je meer informatie over dit soort koepels.

Lichtkoepel plat dak: montage

Zelf een lichtkoepel in een plat dak plaatsen? Als je een ervaren klusser bent, hoeft dit geen probleem te zijn. Bekijk bijvoorbeeld deze handige instructievideo voor de montage van een beloopbare vlakke lichtkoepel op een plat dak.

Lichtkoepel plat dak: zonwering

De temperatuur kan behoorlijk oplopen op een plat dak. Daarom is goede zonwering voor een lichtkoepel op een plat dak extra belangrijk. Als je voor een vlakke koepel gaat, heb je een uitgebreider aanbod in zonwering dan bij ronde lichtkoepels. Denk bijvoorbeeld aan onze honeycom plissé met goede isolerende en verduisterende eigenschappen. Door de top down bottom up bediening zet je deze zonwering eenvoudig vast in elk gewenste positie. Je reguleert zo zelf de lichtinval. Voor een verduistering van de kamer sluit je de zonwering. De unieke honingraatstructuur zorgt voor extra isolatie.

Plat dak lichtkoepel: grote ruimte verlichten

Wil je een grotere ruimte verlichten, dan kun je natuurlijk meerdere lichtkoepels op je platte dak plaatsen. Maar je kunt ook gaan voor een lichtstraat
Een lichtstraat bestaat uit één koepel met meerdere segmenten waardoor het daglicht een grotere ruimte kan verlichten.

Vlakke lichtkoepels

Wij hebben ook vlakke lichtkoepels in ons assortiment. Een vlakke lichtkoepel is altijd uitgevoerd in glas en heeft een sterke isolatiewaarde. Er zijn minder maten beschikbaar dan bij een bolvormige lichtkoepel en de prijs is hoger. Wel kun je kiezen voor een ventilerende uitvoering, zowel handmatig als elektrisch, en een uitvoering waarmee toegang tot het dak mogelijk is. Het glas kan voor een hogere isolatiewaarde uitgevoerd worden met drie- of viervoudig glas. Ook beloopbaar glas is mogelijk voor bijvoorbeeld een dakterras. Kijk hier voor meer informatie over vlakke lichtkoepels.

Lichtkoepel verbetert uw gezondheid en comfort

Het huis waarin je woont heeft veel invloed op je gezondheid. Voldoende daglicht is essentieel. Door een gebrek aan daglicht word je minder fit en vatbaarder voor ziektes. Met een lichtkoepel zorg je voor meer daglicht, zodat je iedere dag voldoende daglicht ziet. Daarnaast is daglicht prettig. Een donkere kamer is niet uitnodigend. In een kamer met genoeg licht daarentegen, kun je prettig een boek lezen, uitgebreid koken of gezellig borrelen met vrienden. Een lichtkoepel bevordert sterk het leefklimaat, waardoor jij je prettiger voelt.

 

Wij  helpen je graag met je bestelling en vragen. Zowel per mail als telefoon zijn we snel bereikbaar. Wil je weten wat de levertijd van een product is? Neem dan contact met ons op via 0252-622345 of [email protected].