Montage lichtkoepel
Om een lichtkoepel te monteren heb je een opstand nodig van PVC of polyester. De dakopstand kan in combinatie met een raamwerk worden gebruikt om te ventileren of het dak te betreden. Alle lichtkoepels hebben 10 jaar garantie en worden geleverd met bevestigingsmateriaal en een voor gemonteerde PE band onder de koepel. De bevestigingsdoppen zijn inbraakwerend uitgevoerd.
Assortiment lichtkoepels
Je kunt bij ons terecht voor:
- Complete lichtkoepel sets.
Deze bestaan uit een dakopstand en dubbelwandige lichtkoepel. Wij hebben voor gemak verschillende sets samengesteld op basis van prijs.
- Dakopstanden uit polyester, PVC of aluminium
- Megatubes voor schuin of plat dak. Dit is een speciaal soort lichtkoepel die meer lichtinval creëert
- Losse (dubbelwandige) lichtkoepels uit acrylaat of polyester
- Ventilerende lichtkoepels
- Vlakke lichtkoepels
- Lichtkoepels met daktoegang
- Soltaube daglichtsystemen
- Dakramen
Deze koepels kunnen gecombineerd worden met dubbelwandig geïsoleerde dakopstanden. Wij leveren altijd ronde koepels, koepels in bolvorm of koepels in piramidevorm. Alle koepels worden altijd geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en PE band.
Lichtkoepel voor de laagste prijs:
Bouw-handel.nl geeft u een laagste prijsgarantie op ons volledige lichtkoepel assortiment. Als u ergens anders een lagere prijs vindt voor hetzelfde product, geven wij je een korting van het verschil + 10% daarvan. Neem contact met ons op voor jouw speciale prijs.




Lichtkoepel van hoge kwaliteit:
Onze lichtkoepels en opstanden zijn uitgebreid en onafhankelijk getest en voldoen aan de geldende normen en eisen zoals de EN 1873 en EN 1201-2. De productie vindt plaats in Amsterdam. Al onze koepels hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar. Je kunt dus met een gerust hart vertrouwen op deze topkwaliteit.
Lichtkoepel afmetingen
Wij rekenen op onze site met dagmaten in cm. De dagmaat is de maat van de binnenkant van de koepel en de bovenkant van de opstand. Deze kun je berekenen door de maat van de sparing in je dak op te meten en daar 20 cm vanaf te trekken (in het geval van een H15 opstand is dit 25 cm). De buitenmaat van de koepel is altijd de dagmaat plus 16 cm. Dus als het gat in je dak 120 bij 120 cm is heb je een koepel en opstand met dagmaat 100 bij 100 cm nodig en is de buitenmaat van de koepel 116 cm bij 116 cm.




Anti-inbraak
Onze lichtkoepels zijn standaard voorzien van een uniek bevestigingssysteem vervaardigd uit zeer slagvast polycarbonaat. De bevestiging is voorzien van een schroefdop en een effectieve antidiefstalzekering die inbraakvertragend werkt.
De EPDM afdichtingsringen hebben een blijvende elasticiteit. Het hele systeem is in grijs uitgevoerd, voor een zo laag mogelijke thermische belasting van de koepel. Het bevestigingssysteem is universeel en daardoor met alle onderdelen uit het leveringsprogramma uitwisselbaar. Het geheel is daarbij afgestemd op een snelle en vooral probleemloze montage.
In combinatie met een polycarbonaat koepel (300 keer sterker dan glas) en een anti-inbraakrooster weet je zeker dat je beschermd bent tegen inbraak en diefstal.
Hoe meet ik een lichtkoepel die ik wil vervangen?
Hoe meet ik een lichtkoepel voor een nieuwe daksparing?
Hoe meet ik een lichtkoepel voor een bestaande daksparing?
Lichtkoepel plat dak
Wil je een lichtkoepel voor een plat dak kopen? Een paar handige tips voor lichtkoepels plat dak moet je met een paar dingen rekening houden:
Lichtkoepel plat dak: de juiste hellingswaarde van je platte dak
De helling van je platte dak moet minimaal 2° zijn, zodat overtollig water afgevoerd kan worden.
Bij het ontbreken van een helling ontstaat er een plasvorming, zodat kans op misvorming en vuilophoping toeneemt en het stilstaande regenwater de druk op je lichtkoepel verhoogt. Bij nieuwbouwhuizen is de helling standaard 2°. Heb je een oudere woning die niet aan deze hellingswaarde voldoet, dan kun je dit bijvoorbeeld oplossen door een helling te (laten) maken met isolatiemateriaal.
Lichtkoepel plat dak: verschillende soorten
Bij ons vind je de juiste lichtkoepel voor een plat dak. Je hebt de keus uit een groot assortiment lichtkoepels in verschillende afmetingen en vormen. Zo kun je een standaard ronde lichtkoepel voor je platte dak kiezen. Maar onze vlakke koepels zijn ook uitstekende lichtkoepels voor een plat dak. Deze platte koepels zien er niet alleen mooi uit, maar zijn met beloopbaar glas ook extra handig voor een plat dak met dakterras. Hieronder vind je meer informatie over dit soort koepels.
Lichtkoepel plat dak: montage
Zelf een lichtkoepel in een plat dak plaatsen? Als je een ervaren klusser bent, hoeft dit geen probleem te zijn. Bekijk bijvoorbeeld deze handige instructievideo voor de montage van een beloopbare vlakke lichtkoepel op een plat dak.
Lichtkoepel plat dak: zonwering
De temperatuur kan behoorlijk oplopen op een plat dak. Daarom is goede zonwering voor een lichtkoepel op een plat dak extra belangrijk. Als je voor een vlakke koepel gaat, heb je een uitgebreider aanbod in zonwering dan bij ronde lichtkoepels. Denk bijvoorbeeld aan onze honeycom plissé met goede isolerende en verduisterende eigenschappen. Door de top down bottom up bediening zet je deze zonwering eenvoudig vast in elk gewenste positie. Je reguleert zo zelf de lichtinval. Voor een verduistering van de kamer sluit je de zonwering. De unieke honingraatstructuur zorgt voor extra isolatie
Plat dak lichtkoepel: grote ruimte verlichten
Wil je een grotere ruimte verlichten, dan kun je natuurlijk meerdere lichtkoepels op je platte dak plaatsen. Maar je kunt ook gaan voor een lichtstraat.
Een lichtstraat bestaat uit één koepel met meerdere segmenten waardoor het daglicht een grotere ruimte kan verlichten.

Vlakke lichtkoepels
Wij hebben ook vlakke lichtkoepels in ons assortiment. Een vlakke lichtkoepel is altijd uitgevoerd in glas en heeft een sterke isolatiewaarde. Er zijn minder maten beschikbaar dan bij een bolvormige lichtkoepel en de prijs is hoger. Wel kun je kiezen voor een ventilerende uitvoering, zowel handmatig als elektrisch, en een uitvoering waarmee toegang tot het dak mogelijk is. Het glas kan voor een hogere isolatiewaarde uitgevoerd worden met drie- of viervoudig glas. Ook beloopbaar glas is mogelijk voor bijvoorbeeld een dakterras. Kijk hier voor meer informatie over vlakke lichtkoepels.


Lichtkoepel verbetert uw gezondheid en comfort
Het huis waarin je woont heeft veel invloed op je gezondheid. Voldoende daglicht is essentieel. Door een gebrek aan daglicht word je minder fit en vatbaarder voor ziektes. Met een lichtkoepel zorg je voor meer daglicht, zodat je iedere dag voldoende daglicht ziet. Daarnaast is daglicht prettig. Een donkere kamer is niet uitnodigend. In een kamer met genoeg licht daarentegen, kun je prettig een boek lezen, uitgebreid koken of gezellig borrelen met vrienden. Een lichtkoepel bevordert sterk het leefklimaat, waardoor jij je prettiger voelt.
Aanvullende informatie:
- Algemene en Technische informatie
- Montage Instructies
- Anti inbraak voorzieningen
- Garantievoorwaarden
Contact
Wij helpen je graag met je bestelling en vragen. Zowel per mail als telefoon zijn we snel bereikbaar. Wil je weten wat de levertijd van een product is? Neem dan contact met ons op via 0252-622345 of [email protected].
Veelgestelde vragen over lichtkoepels
In de meeste gevallen heb je géén bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een lichtkoepel. Echter, dit kan variëren afhankelijk van regionale regelgeving en de plaats waar je de lichtkoepel installeert. Om zeker te zijn, is het verstandig om vooraf contact op te nemen met je gemeente of het online Omgevingsloket te raadplegen.
De beste type lichtkoepel is de hybride lichtkoepel. Dit is een combinate van een kunststof bolvormige lichtkoepel met daaronder een vlakke glasplaat.
De installatie van een lichtkoepel duurt meestal tussen de 2 en 4 uur. Deze tijd kan verschillen door het type dakconstructie en de ervaring van de installateur. Voor doe-het-zelvers is het aan te raden om de installatie-instructies goed door te nemen of een specialist in te huren.
De kosten van een lichtkoepel kunnen sterk uiteenlopen, afhankelijk van de grootte, het materiaal en het merk. Gemiddeld schommelen de prijzen tussen de €200 en €1500. Het is belangrijk om naast de aanschafkosten ook te kijken naar installatiekosten en mogelijke extra’s zoals een opstand of zonwering.
Lichtkoepels zijn ideaal voor inpandige ruimtes waar ramen geen optie zijn of waar daglicht moeilijk kan komen. Denk aan badkamers, gangen, en garages maar vooral een keuken of uitbouw is ideaal als plek voor een lichtkoepel.
Lichtkoepels bieden diverse voordelen zoals meer natuurlijk licht, energiebesparing en een gezonder binnenklimaat. Ze zijn ook verkrijgbaar in ventilatie uitvoeringen, wat een idelae oplossing is voor het luchten bij warm weer Uiteraard kan een lichtkoepel ook de waarde van je woning verhogen als je kiest voor een echte eyecatcher op je dak..
Gebruik een beetje lauw water met zachte zeep om de lichtkoepel te reiningen. Gebruik vooral geen chemische schoonmaakmiddelen want daar kan je onherstelbare schade mee veroorzaken.
De isolatiewaarde voor lichtkoepels zijn als volg, waarbij geldt hoe lager de waarde des te beter de isolatie:
-
Enkelwandig: 5,17 W/m²K
-
Dubbelwandig: 2,9 W/m²K
-
Driewandig: 1,9 W/m²K
-
Vierwandig: 1,4 W/m²K
-
Superisolerende lichtkoepel: 1,3 W/m²K
-
Vijfwandig: 0,99 W/m²K
-
Dubbel glas: 1,0 W/m²K
-
Drievoudig glas 0,5 W/m²K
Let op, de isolatiewaarden voor glas en kunststof zijn niet 1 op 1 te vergelijken omdat ze anders getest worden (kunststof wordt verticaal getest en glas horziontaal waardoor de kunsstof waarden beter scoren in de praktijk).
Bouw-handel.nl is de online specialist op het gebied van lichtkoepels. Ons assortiment bestaat uit de merken Megalux, Skylux. Fakro, Velux en Velux Commercial. Of het nu gaat om een simpele koepel voor het vervangen van een bestaande dakkoepel tot de meest strakke lichtstraten voor een uitbouw of woonkeuken, wij verkopen ieder product voor het platte dak dat u kunt bedenken. Wij kunnen dan ook het beste adviseren wat u nodig heeft en zijn niet gebeonden aan een specifiek merk. Neem contact met ons op zodat we u kunnen helpen de juiste lichtkoepel te kopen.
Wij gebruiken op onze site dagmaten in cm. De dagmaat is de maat van de binnenkant van de koepel en de bovenkant van de opstand. Deze kunt u berekenen door de maat van de sparing in uw dak op te meten en daar 20 cm vanaf te trekken (in het geval van een H15 opstand is dit 25 cm). De buitenmaat van de koepel is altijd de dagmaat plus 16 cm. Dus als het gat in uw dak 120 bij 120 cm is heeft u een koepel en opstand met dagmaat 100 bij 100 cm nodig en is de buitenmaat van de koepel 116 cm bij 116 cm.
De meeste lichtkoepels gaan bij normaal gebruik zeker 25 jaar mee. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de belangrijkte factor een juiste montage is. Schroef vooral de bevestigingspunten niet te strak vast.
Gerelateerde Producten