Ronde koepels

Bezig met laden...

Bestel hier uw bolvormige lichtkoepels met een ronde omtrek. De ronde bolvormige koepel zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het licht in de ruimte onder de koepel. Deze koepel is bedoeld voor bevestiging boven een ronde daksparing. Kies voor meerdere wanden voor een betere isolatie en bepaal welke materiaalsoort het beste aansluit bij uw wensen.

  Van hoog naar laag sorteren

  11 producten

  Van hoog naar laag sorteren

  11 producten

   

  Materiaalsoorten ronde lichtkoepels

  Er zijn 2 materiaalsoorten beschikbaar voor ronde bolvormige koepels: acrylaat (PMMA) en polycarbonaat (PC). Acrylaat is goedkoper dan polycarbonaat en levert een zeer goed lichttransmissie en is bestand tegen de elementen. Polycarbonaat koepels zijn slagvaster en inbraakwerend. Ze worden daarom ook wel pantserkoepels genoemd en zijn uitermate geschikt voor ruimtes met een verhoogd risico op vandalisme en inbraak.

   

  Wij leveren ook superisolerende ISO-koepels. Deze zijn uitgevoerd met een opaalkleurige acryaat binnen- en buiten schaal met in het midden een vierwandige heldere polycarbonaat kanaalplaat. Hierdoor hebben de koepels een uitstekende isolatiewaarde en zijn ze uitermate geschikt voor verblijfsruimtes.

   

  Wanddiktes ronde lichtkoepels

  U kunt kiezen uit meerdere wanddiktes:

   

  • Enkelwandig: keuze uit enkelwandig acrylaat (PMMA) of polycarbonaat (PC)
  • Dubbelwandig: keuze uit dubbelwandig acrylaat of polycarbonaat (PC/PMMA of PC/PC)
  • Driewandig: keuze uit acrylaat of polycarbonaat (PC/PMMA/PMMA of PC/PMMA/PC)
  • Supergeïsoleerd: met acrylaat binnen- en buitenschaal met in het midden een kanaalplaat

   

  Hoe meer schalen hoe beter de thermische isolatie (enkelwandig is alleen geschikt voor een toepassing met aan beide zijden van de koepel hetzelfde klimaat). Ook de luchtgeluidsisolatie verbetert bij het gebruik van meerdere schalen.

   

  Maatvoering ronde lichtkoepels

  Wij rekenen met dagmaten, dit zijn de afmetingen van de binnenkant van de koepel. De buitenmaat van de lichtkoepel is altijd 16 cm groter. Dus bij een lichtkoepel met een doorsnede van 100 cm is de buitenmaat 116 cm.