Vlakke lichtkoepel

Bezig met laden...

Een vlakke lichtkoepel heeft een strakke, stijlvolle uitstraling en is geschikt voor elke ruimte met een plat dak. Deze platte koepel van glas zorgt voor meer lichtinval, waardoor de energierekening al snel lager uitvalt. Daarnaast verhoog je met natuurlijk daglicht de sfeer in een donkere ruimte.  Ook heb je bij een vlakke lichtkoepel een grote keuze in zonwering voor zowel de binnenzijde als de buitenzijde.

Koepels met vlak glas zijn een stijlvol alternatief voor standaard daklichten met rond glas. Ze worden ook wel platdakraam genoemd. Een platdakraam kan echter altijd geopend worden. Er zijn ook vlakke lichtkoepels die niet geopend kunnen worden en dit zijn geen platdakramen.

De vlakke lichtkoepel is verkrijgbaar in allerlei maten en uitvoeringen, waardoor er altijd wel een model is die past bij de uitstraling van je woning. Zo kun je kiezen voor een manuele bediening of elektrische uitvoering, voor een vaste uitvoering of een koepel die je kunt openen, voor drievoudig glas of beloopbaar glas en voor zonwering. 

  Van hoog naar laag sorteren

  17 producten

  1. Skylux iWindow voor alle opstanden
   Vanaf € 420,17 € 347,25
  2. Skylux iWindow Daktoegang
   Vanaf € 1.347,64 € 1.113,75
  Van hoog naar laag sorteren

  17 producten

  Afmetingen vlakke lichtkoepels

  Platte lichtkoepels zijn verkrijgbaar in 11 verschillende afmetingen: 

  • 60 x 60 cm
  • 60 x 90 cm
  • 70 x 70 cm
  • 80 x 80 cm
  • 90 x 90 cm
  • 90 x 120 cm
  • 100 x 100 cm
  • 100 x 150 cm
  • 120 x 120 cm
  • 120 x 220 cm
  • 140 x 140 cm
    

  De maatvoering is anders dan die van standaard lichtkoepels. Kijk bij de technische gegevens goed naar de sparingsmaten en dagmaten.

  Extra tip: Wil je extra daglicht in een grote ruimte, kies dan eventueel voor de plaatsing van meerdere vlakke koepels of overweeg een lichtstraat. Een lichtstraat bestaat uit één koepel met meerdere segmenten waardoor het daglicht een grotere ruimte kan verlichten.

   

  Fakro vlakke lichtkoepels types

  Ga je voor een Fakro vlakke lichtkoepel , dan kun je kiezen uit de volgende types:

  • DXG - Vaste uitvoering met dubbel glas
  • DMG - Handmatige ventilerende uitvoering met dubbel glas
  • DEG - Elektrisch ventilerende uitvoering met dubbel glas
  • DXF - Vast model met drievoudig glas
  • DMF - Handmatige ventilerende uitvoering met driedubbel glas
  • DEF -  Elektrisch ventilerende uitvoering met driedubbel glas
  • DXW - Vast model met beloopbaar glas
  • DRF - Daktoetreding met met drievoudig glas 

   

  Skylux® iWindow lichtkoepel

  De Skylux® iWindow lichtkoepel is een superisolerende vlakke glaskoepel met een strakke look, uitstekende U-waarden en een optimale lichtinval voor toepassingen op platte daken. Dit merk heeft twee uitvoeringen: de Skylux® iWindow2TM en iWindow3TM, met respectievelijk dubbele en driedubbele beglazing.Een USP van de Skylux iWindow lichtkoepels is dat ze in meer maten beschikbaar zijn dan de Fakro vlakke lichtkoepels.

   

  Isolatie en ventilatie vlakke lichtkoepel

  Goede isolatie is belangrijk als je een koepel plaatst. Onze vlakke koepels hebben een uitstekende isolatiewaarde. Zo hebben de Fakro-koepels een isolatiewaarde van Uw= 0,92 W/m2 K. De Skylux® iWindow koepels hebben een isolatiewaarde tot Ut = 0,50 W/m²K en deze koepels worden geleverd met een extra geïsoleerde opstand.

  Nog even voor de duidelijkheid: de U-waarde geeft aan in hoeverre een materiaal de warmte doorlaat, hoeveel warmte er naar buiten verdwijnt. Hoe lager de U, hoe beter de isolatie.  Ut/ Uw laat de isolatiewaarde zien van het glas en het kozijn samen.

  Door de goede isolatie zijn onze vlakke daglichten geschikt voor moderne, hedendaagse platte daken, zoals een aan- of uitbouw, met een hoge isolatie. Standaard is een vlakke lichtkoepel voorzien van drievoudig glas. Voor nog betere isolatie van je daklicht kun je kiezen voor viervoudig glas (de DU8 uitvoering). Vlakke koepels met viervoudig glas zijn geschikt voor zogenaamde passiefhuizen, huizen die zeer energiezuinig, comfortabel, betaalbaar en ecologisch zijn. 

   

  Juiste dakhelling en afwatering platte daken

  De vlakke koepels van Fakro worden geleverd met een witte pvc dakopstand van 15 cm hoog. De dakhelling van het (platte) dak moet 2° tot 15 ° zijn, zodat overtollig water afgevoerd kan worden. Op een schuiner dak kan de vlakke lichtkoepel niet gemonteerd worden. De Skylux® iWindow is geschikt voor platte daken en kan geplaatst worden onder een helling tussen min. 4° en 25°. Om vervuiling van de buitenkant van het daklicht te voorkomen, wordt een helling van 5° geadviseerd. De SkyLux wordt geleverd met een extra geïsoleerde opstand voor nog betere isolatie.

  Houd dus altijd rekening met het type dak als je een daklicht met vlak glas plaatst. Twijfel je of de montage van de gewenste lichtkoepel mogelijk is, vraag dan om een uitgebreid en vakkundig advies.

   

  Veelgestelde vragen over vlakke lichtkoepels

  Kan ik een vlakke lichtkoepel zelf plaatsen?

  Ja, als je handig bent, is de montage van een daglicht met een vlakke glasplaat niet heel ingewikkeld en kun je zelf de lichtkoepel plaatsen. Bekijk voor een eenvoudige montage deze montagevideo waarin de montage van een Fakro lichtkoepel met vlak glas stap voor stap wordt uitgelegd. Ga je voor een Skylux-koepel, kijk dan hier voor de montagevideo voor Skylux-koepels.

  Wat kost het plaatsen van een vlakke lichtkoepel?

  Een vlakke lichtkoepel heb je vanaf € 585. Daar komen dan nog de kosten voor montage bij. De montagekosten voor een daklicht met vlak glas hangen af van de plek waar deze moet worden geplaatst, het uurtarief van de vakman, enzovoorts. Een paar honderd euro ben je al snel kwijt voor montage, maar een eenduidige prijs is niet te geven. Vraag altijd meerdere offertes aan.

  Is een vlakke lichtkoepel inbraakwerend?

  Wil je een vlakke lichtkoepel die inbraakwerend is, ga dan voor een daglicht met politiekeurmerk. Zo'n daglicht voldoet aan NEN-EN 1627-1630 en NEN 5096 (DMF) voor inbraakwerendheid. Denk bijvoorbeeld aan de Fakro vlakke lichtkoepel vast DXF DU6 Politiekeurmerk.

   

  Gerelateerde pagina's