Piramide lichtkoepel

Bezig met laden...

Wil je op een unieke manier meer natuurlijk licht creëren in een bepaalde ruimte? Dan is een piramide lichtkoepel een mooie oplossing. De omtrek van de lichtkoepel is rechthoekig en het bovenste gedeelte wordt steeds smaller, eindigend in een punt. Een piramidevorm, vandaar de naam ‘piramide lichtkoepel’. Deze lichtkoepels zijn populair door de combinatie van een strak design en een prettige lichtinval. En bij Bouw-handel.nl stel je heel eenvoudig de meest ideale piramide koepel samen.

  Van hoog naar laag sorteren

  3 producten

  Van hoog naar laag sorteren

  3 producten

  Piramide lichtkoepels: de keuzemogelijkheden

  Als het gaat om een piramide dakkoepel, heb je de volgende keuzes:

  • Materiaal: acrylaat of polycarbonaat piramide koepel
  • Type glas: helder of opaal 
  • Maat: variërend van 40 cm x 40 cm tot 200 cm x 200 cm
  • Isolatie: enkel-, dubbel- of driewandig
  • Ventilatie: met of zonder ventilatie
  • Dakbetreding: met of zonder dakbetredingsunit
  • Dakopstand: polyester of pvc dakopstand

  We lichten de keuzes hieronder verder toe.

  Acrylaat of polycarbonaat lichtkoepels


  De piramidevormige koepels zijn gemaakt van acrylaat (PMMA) of polycarbonaat (PC). Acrylaat is goedkoper dan polycarbonaat, heeft een zeer goede lichtdoorlatendheid en is bestand tegen weersinvloeden. Een lichtkoepel van polycarbonaat heeft een hogere slagvastheid en is inbraakwerend. Hierdoor zijn de polycarbonaat koepels zeer geschikt voor ruimtes met een verhoogd risico op vandalisme en inbraak.

  Lichtkoepels piramide: helder of opaal glas


  Wil je een piramide lichtkoepel die volledig doorzichtig is en het volledige natuurlijke daklicht doorlaat? Kies dan voor een heldere lichtkoepel. Een opale koepel heeft een melkwitte afwerking en vermindert de intensiteit van het zonlicht.

  De maatvoering


  Wat betreft de maten van de lichtkoepels, rekenen wij altijd met dagmaten in centimeters. De dagmaat is de afmeting van de binnenkant van de koepel. De buitenmaat van de lichtkoepel is altijd 16 cm groter. Voorbeeld: een piramide lichtkoepel met de maat 100 cm x 100 cm heeft een buitenmaat van 116 cm x 116 cm.

  Isolatie: verschillende wanddiktes 


  Over het algemeen geldt: hoe meer schalen, hoe beter de thermische isolatie en hoe beter de luchtgeluidsisolatie. Bij Bouw-handel.nl heb je de keuze uit een piramide koepel met één of meerdere wanden:

  • Enkelwandig: minimale isolatie & alleen geschikt voor een toepassing met aan beide zijden van de koepel hetzelfde klimaat (bijv. buitenruimtes).
  • Dubbelwandig: redelijke isolatiewaarde & geschikt voor bewoonde ruimtes. 
  • Driewandig: goede isolatiewaarde & geschikt voor toepassing in ruimtes met hoge isolatie-eisen.  

  Met of zonder ventilatie


  Wil je vuile lucht afvoeren en frisse lucht aanvoeren met de piramide lichtkoepel? Combineer de koepel dan met een ventilatieraam, een dakopstand en een enkele of dubbele spindel- en bedienstok. Wij bieden hiervoor complete ventilatiekoepel sets.

  Toegang tot het dak via de lichtkoepel


  Wil je de lichtkoepel gebruiken om toegang te krijgen tot het dak? Daarvoor bieden we speciale dakbetredingen, waarmee de koepel scharniert tot 90 graden, ook uit te voeren met ventilatieoptie.

  Piramide lichtkoepel met dakopstand


  Voor een goede aansluiting van de piramide lichtkoepel op het dak en een goede duurzaamheid heb je een dakopstand nodig. De koepel rust op de opstand en eventueel de scharnieren (bij ventilatie of dakbetreding). Bestel een losse lichtkoepel en een losse dakopstand of een complete set inclusief polyester of pvc dakopstand.

  Deskundig advies nodig?

  Heb je advies nodig over de best passende piramide lichtkoepel? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met een advies op maat om de perfecte lichtkoepel te vinden. 

  Veelgestelde vragen over piramide koepels


  Wat kost een piramide lichtkoepel?


  Bij Bouw-handel.nl koop je een piramide lichtkoepel vanaf €70,71. De prijs is afhankelijk van het materiaal (acrylaat of polycarbonaat), het formaat, de wanddikte en extra opties zoals ventilatie of dakbetreding. Bij ons profiteer je altijd van de laagste prijsgarantie. Zie je de piramide lichtkoepel ergens anders voor een lagere prijs? Stuur ons een screenshot en je ontvangt het verschil + 10% van het verschil terug.    

  Hoe kan ik de piramide dakkoepel monteren?


  Voor het goed monteren van de piramide koepel heb je een dakopstand nodig. Iedere piramide lichtkoepel leveren we inclusief het benodigde bevestigingsmateriaal en een voorgemonteerde PE-band onder de koepel. Monteer de koepel aan de hand van de bijgeleverde instructies en lees de tips voor het monteren van de lichtkoepel

  Krijg ik garantie op de lichtkoepel?


  Wanneer je de piramide koepel volgens de aangeleverde instructies monteert, krijg je van ons 10 jaar fabrieksgarantie. 

  Hoe kan ik de lichtkoepel het beste onderhouden?


  Reinig de koepel alleen met zachte zeep en veel water. Gebruik geen siliconen, lijmsoorten, verdunners of bitumen.

  Wanneer krijg ik de piramide lichtkoepel geleverd?


  98% van de lichtkoepels leveren we binnen een week. Je kunt bij de bestelling aangeven wanneer je deze geleverd wilt krijgen. De definitieve datum geven we per e-mail door. Lees meer over de levertijden.