Velux Lichtkoepel

Bezig met laden...

De Velux lichtoepel is een hoogwaardige oplossing voor meer daglicht en eventueel ook frisse lucht in huis. De lichtkoepels van Velux hebben een hoge isolatiewaarde door een uitvoering met HR++ gelaagd glas en tegelijkertijd een hoge geluidsreductie waardoor het geluid van regen geminimaliseerd wordt. Alle Velux lichtkoepels komen in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hieronder staan alle producten op een rijtje. Neem contact met ons op via [email protected] of de telefoon met uw vragen en opmerkingen en we helpen je graag verder.

 

  Producten 1-50 van 67

  Pagina

  Producten 1-50 van 67

  Pagina

  Welke verschillende uitvoeringen zijn er?

  Het assortiment van Velux bestaat uit twee soorten lichtkoepels, vaste lichtkoepels en elektrisch ventilerende lichtkoepels.
  Bij ieder van deze twee daklicht opstanden kunnen verschillende glassoorten gekozen worden. Hierbij heb je de keuze uit acrylaat, polycarbonaat, vlak glas en zelfs gebogen glas. De opstanden en lichtkoepels hebben hun eigen codes, om het makkelijk te maken hebben we dit onder elkaar gezet:

  Code

  CFP 0073QV
  CVP 0673QV
  ISD 0000
  ISD 0100
  ISD 0010
  ISD 0110
  ISD 2093
  ISD 1093

  Omschrijving

  Opstand vast
  Opstand elektrisch ventilerend
  Acrylaat helder
  Acrylaat opaal
  Polycarbonaat helder
  Polycarbonaat opaal
  Vlak glas
  Gebogen glas

  Welke Velux lichtkoepel maten zijn er?


  De Velux lichtkoepel heeft 9 verschillende maten beschikbaar om te kunnen bestellen. Deze maat is altijd de sparingsmaat in het dak. Wees er goed bewust van dat dit wat anders is dan de dagmaat, de maat van de lichtinval, deze is 16,5 cm kleiner dan de sparing. De doorsnede van een opstand hieronder geeft dit verschil weer:

  Velux lichtkoepel doorsnede

  Deze maten kun je kiezen:

  Sparingsmaat in cm

  60x60
  80x80
  90x90
  100x100
  120x120
  60x90
  90x120
  100x150

  Dagmaat in cm

  43,5 x 43,5
  63,5 x 63,5
  73,5 x 73,5
  83,5 x 83,5
  103,5 x 103,5
  43,5 x 73,5
  73,5 x 103,5
  83,5 x 133,5

  Wat zijn de technische eigenschappen van de Velux lichtkoepel?


  De dakopstanden van Velux worden zoals eerder gezegd altijd uitgevoerd met een HR++ glazen plaat met daarboven een schaal van kunststof of glas. De extra brede kamers van de in PVC uitgevoerde opstanden zijn gevuld met polystyreenschuim . Dit betekent dat de isolatiewaarden altijd een combinatie zijn van de opstand (met daarin een HR ++ glasplaat) en de afdekschaal daarboven. Alle Velux lichtkoepels hebben een U-waarde van ten minste 0.87 W/m2/K en een geluidsreductie van 36dB.

   

  Welke accessoires kun je bij een Velux lichtkoepel kopen?


  Het grootste nadeel van een lichtkoepel is dat daglicht ook binnen komt als dat niet gewenst is. Vooral in slaapkamers is het soms noodzakelijk de kamer te kunnen verduisteren. Maar ook kan er via een lichtkoepel behoorlijk wat warmte binnenkomen, zelfs als de dakkoepel goed geïsoleerd is. Daarom heeft Velux een uitgebreid assortiment aan zonwering. Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten plissés voor binnen en ook voor 1 type buitenzonwering. De FMG is een elektrische bedienbaar plissé in 3 verschillende kleuren. De FMK is de verduisterende variant voor in de slaapkamer en de FSK is de verduisterde variant op zon energie. DE MSG is de buitenzonwering op zonne-energie. Kies deze voor het beste resultaat omdat je hierdoor de warmte buiten houdt.


  Wat kost een Velux lichtkoepel?

  De prijzen voor een Velux Lichtkoepel zijn duurder dan voor de meeste standaard lichtkoepels en beginnen bij een prijs van ongeveer €450,- inclusief BTW voor een kunststof vaste uitvoering. Glazen lichtkoepels zijn ongeveer €100,- duurder en de vaste gebogen variant begint bij een prijs van €600,-.
  De elektrisch ventilerende uitvoeringen beginnen bij een prijs van ongeveer €900,- tot ongeveer €1600,- voor de gebogen glas uitvoering.


  Wat is de levertijd voor Velux lichtkoepels?

  Bouw-handel.nl levert de Velux lichtkoepels binnen 1 week bij je thuis of op de bouw, de bijbehorende accessoires kunnen langer duren. Neem daarom altijd contact met ons op als je zeker wil zijn dat de producten op de door jouw gewenste tijd geleverd worden.

  Welke alternatieven zijn er voor een Velux lichtkoepel?

  Voor een vergelijkbaar assortiment kun je ook kiezen voor een Fakro lichtkoepel als je de keuze uit meer maten wil en als je een beter isolatiewaarde nodig hebt voor bijvoorbeeld een 0 op de meter woning. Ben je op zoek naar andere toepassing en wil je een keuze uit alle mogelijke maten, kijk dan op onze overzichtspagina over lichtkoepels.

  Hoe plaats je een Velux Lichtkoepel?

  Laten we eerst een beginnen met een paar algemene opmerkingen. In zijn algemeenheid is de sparing in het dak maken het meest ingrijpende onderdeel van de plaatsing van een lichtkoepel. Deze sparing dient gelijk aan de bestelmaat te zijn en eventueel 1 cm groter. Volg altijd de montage instructies op die bij het product geleverd worden en neem zo nodig een ervaren timmerman of klusser in de hand. Voor het aansluiten van de elektrische variant is altijd een elektricien nodig. Het dak mag maximaal 15 graden zijn en minimaal 2 graden. Ideaal is een afloop van ongeveer 5 graden zodat het water en ook viezigheid beter wegloopt van het glas.