Fakro Dakraam

Bezig met laden...

Dakramen van Fakro brengen daglicht en natuurlijke ventilatie in een uitgebreid assortiment aan dakraam producten. Er zijn verschillende maten en types beschikbaar. Maak een selectie op deze pagina voor het door uw gewenste dakraam of neem contact voor hulp en advies om het juiste dakraam te vinden voor uw situatie.

 •   FTP = hout met 2 lagen blanke lak
 •   FTW = hout met 2 lagen witte lak
 •   FTU = hout met een witte PU coating
 •   PTP = in kunststof
 •   FTT = energiebesparend passiefhuis        
 •   FYP = met verhoogde tuimelas

  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 237

  Pagina
  1. Zolderraam WGI 46x55
   € 242,62 € 200,51
  2. Zolderraam WGI 46x75
   € 263,71 € 217,94
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 237

  Pagina

  Een Fakro dakraam laat licht toe in de binnenruimte, geeft een uitzicht naar de buitenwereld en ventileert de binnenruimte. Kies hierboven uw Fakro dakraam, of lees hieronder eerst over de verschillende soorten dakramen van Fakro die Bouw-Handel.nl verkoopt.

   

   

  Welk Fakro dakraam past bij mij?

  Dankzij de vele verschillende typen Fakro tuimelramen, met elk hun eigen eigenschappen, kan een Fakro dakraam vrijwel overal gebruikt worden.

  1: Standaard Fakro tuimelraam

  Het standaard tuimeldakraam is het populairste dakraam. Door zijn bedieningsgemak en veelzijdigheid wordt het standaard tuimeldakraam het meest verkocht. Dit blank afgelakte houten dakraam wordt vooral in woonruimtes toegepast, bijvoorbeeld in de slaapkamer, woonkamer of werkkamer.

  2: Extra vochtbestendig Fakro Dakraam

  Voor kamers met een hoge luchtvochtigheid (keuken, badkamer) heeft FAKRO een speciaal raam ontwikkeld. Dit dakraam heeft een houten frame met een witte (polyurethaan) laklaag. U kunt voor een vochtige ruimte ook kiezen voor een kunststof dakraam. Beide ramen zijn vochtbestendig en onderhoudsarm. (in de tabel zijn dit de ramen met een * aangeduid)

  3: Thermo Fakro Dakraam voor extra isolatie

  Voor gebouwen met hoge eisen ten aanzien van energiebesparing biedt de FTT U8 Thermo uitkomst.

  Het glas in dit raam is geplaatst in een speciaal isolerend frame. De houten kozijnen zijn breder dan die van standaardramen en de speciale vorm voorkomt tocht en zorgt voor een betere aansluiting op het dak. Betere isolatie dus en minder verlies van warmte. Als u op zoek bent naar energiebesparend raam, dan kiest u voor Thermo van FAKRO. 

  4: Fakro Dakraam met extra inbraakbeveiliging

  Het FTP-V P2 Secure dakraam wordt toegepast voor gebouwen die kwetsbaar zijn voor inbraak via het dakraam.

   

   Klik in onderstaande tabel op de code van het door u gewenste dakraam om naar het product te gaan.

  Fakro Dakramen per toepassing
    Standaard Hout  Standaard Kunststof Politiekeurmerk Hout Elektrisch bediend Hout Vervanging Kunststof
  Grenen FTS-V U2 of   FTP-V U3 of FTP-V5 U3 PTP-V/Pi U3 * FTP-V P2 Secure FTP-V U3 Electro Z-Wave PTP-V/Pi RF
  Wit FTU-V U3 PTP-V U3 * FTU-V P2 Secure FTU-V U3 Electro Z-Wave* PTP-V RF
  Fakro Dakramen met specifieke toepassing

  Superenergiebesparend + Geluidswerend (=Thermo)

  FTT U6 Thermo (Passief), FTT U8 Thermo (Passief) en FTT R3 Thermo
  Voor klassieke gebouwen (=Retro) FTP-V/C U3 Retro
  Met verhoogde tuimelas (=ProSky) dus meer stahoogte FYP-V U3
  Met verhoogde tuimelas en benedenlicht (=Duet ProSky) dus meer stahoogte EN uitzicht! FDY-V U3

  Opmerkingen:
  U2 en U3= 2 lagen glas, 
  U6 en U8= super energiebesparend glas, (klik hier voor een overzicht leverbare glassoorten)
  V= ventilatierooster,  (klik hier voor een overzicht leverbare roosters) 
  Pi= grenenlook
  * = vochtbestendig en onderhoudsarm
  FTS= met 1 laag blanke lak,
  FTP= met 2 lagen blanke lak,
  FTU= met een witte vochtwerende PU coating,
  PTP= in kunststof uitgevoerd (de rest in hout),
  FTT= energiebesparend uitgevoerd,
  FYP= met verhoogde tuimelas,
  FDY= verhoogde tuimelas en onderlicht.

   

   

  FAKRO'S standaard dakraam creëert veel licht en sfeer in de ruimte. Hierdoor kan de ruimte voor verschillende doeleinden worden benut: wonen, werken, slapen of hobbyruimte. Het tuimelraam heeft een maximaal glasoppervlak, omdat de ventilatie in het kozijn is geїntegreerd. Reiniging van het raam is gemakkelijk door het te vergrendelen bij een kanteling van 180°. De dakramen zijn gemaakt van grenenhout en afgelakt met acryllak. 

  Voordelen van Fakro dakramen:


  Meer natuurlijk licht

  De constructie van het FAKRO dakraam biedt een optimale lichtinval in de ruimte.
  Doordat het ventilatierooster in het kozijn is verwerkt, hebben FAKRO dakramen 6% meer glasoppervlak dan dakramen met een ventilatieklep in het tuimelgedeelte. 


  Hoog bedieningsgemak

  FAKRO dakramen hebben allemaal een onderbediening. Hierdoor is het heel gemakkelijk om een dakraam te bedienen. Ook bij hoger geplaatste dakramen kan het dakraam eenvoudig bedient worden. De preSelect dakramen bieden het meest optimale bedieningsgemak. Dankzij de onderbediening en de schuifschakelaar kan dit type dakraam gemakkelijk bediend worden in de tuimel- en uitzet-tuimelstand. Dankzij de speciale vergrendeling kan het dakraam in een stand van 180° (160° bij dakramen met verhoogde tuimelas) worden geblokkeerd, zodat het raam gemakkelijk gereinigd kan worden.


  Hoge energiebesparing

  In de winter zorgen energiezuinige dakramen voor voldoende warmte energiebesparing. Doordat ze zonnestralen toelaten in de ruimte maar geen warmte weg laten vloeien naar buiten, ontstaat een behaaglijk binnenklimaat. Het passiefhuis dakraam FTT U8 Thermo heeft een U-waarde 0,58 W/m2K in combinatie met het extra isolerende EHV-AT Thermo gootstuk. Hiermee is dit dakraam het warmste dakraam op de markt.

  Natuurlijke ventilatie

  Goede ventilatie zorgt voor een gezond en prettig leefklimaat. Daarom is het van groot belang dat er voldoende ventilatievoorzieningen in uw woning aanwezig zijn. FAKRO speelt hierop in met de regelbare ventilatieroosters, die geïntegreerd zijn in het dakraam.

  ventilatierooster type V50P
  Regelbaar ventilatierooster. Ventilatiecapaciteit tot 9,1 l/s bij 1Pa, bij dakramen met een minimale breedte van 114 cm. Uitermate geschikt voor ruimten waar optimale luchtventilatie vereist is.
  ventilatierooster type V40P
  Regelbaar ventilatierooster. Ventilatiecapaciteit tot 4,9 l/s (zonder filter. Met filter tot 2,2) bij 1Pa, afhankelijk van de breedte van het dakraam. Creëert een gezond microklimaat en energiebesparing.
  ventilatierooster type V35
  Regelbaar ventilatierooster. Ventilatiecapaciteit tot 4,25 l/s bij 1Pa, afhankelijk van de breedte van het dakraam.
  ventilatierooster V10
  Regelbaar ventilatierooster. Ventilatiecapaciteit tot 0,8 l/s bij 1Pa. Uitsluitend te gebruiken in ruimten waar het ventilatieniveau reeds aan de normen voldoet.

  Verhoogde veiligheid

  Om inbraak via het dakraam tegen te gaan, heeft FAKRO een innovatief systeem op de markt gebracht. Het inbraakwerende topSafe systeem is ingebouwd in de constructie van het dakraam.topsafe


   Het topSafe systeem helpt voorkomen dat:                 
  1. Het hout scheurt,topsafe
  2. De scharnieren losgerukt worden,
  3. De raamvleugel ingetrapt wordt.

   

   

  De voornaamste kenmerken van het topSafe systeem zijn:
  - een innovatieve oplossing om de scharnieren te bevestigen,
  - een speciale versteviging van het hout en van de vergrendelingselementen,
  - een bijkomend metalen profiel onderaan de vleugel.

   

  PKMBouw-handel.nl  levert ook FAKRO tuimelramen met het Politiekeurmerk Veilig wonen.

  Het anti-inbraaksysteem steunt op 4 belangrijke pijlers:

  - Gelamineerde veiligheidsbeglazing met veiligheidsklasse P2A

  - Beveiligingssysteem tegen demontage van de beglazing

  - Een afsluitbare klink

  - Het inbraakwerende topSafe systeem

                       

   

  Fakro Dakraam constructie

   

  Houten dakramen standaard

  De houten dakramen zijn van hoge kwaliteit grenenhouten dat in lagen verlijmd is. Ze zijn vacuum geimpregneerd en behandeld met een ecologische acryllaklaag.

   FTP

  Houten dakramen vochtbestendig afgewerkt

  Voor ruimten met een hoge vochtigheid (keuken, badkamer) zijn houten dakramen met een gladde 3-voudige vochtbestendige witte polyurethaanlaklaag ontworpen. De onderhoudsvriendelijke dakramen zijn gemaakt van een aluminium-kunststof constructie.  Het veelcellige PVC-profiel met metalen verstevigingselementen absorbeert geen vocht, is duurzaam en bestand tegen corrosie.

   FTU

   

  PVC dakramen

  Geschikt voor ruimten waar langdurige vocht aanwezig is (badkamer, wasserette, zwembad). De PVC dakramen bezitten klasse A, de hoogste in de EN norm 12608.

   PTP

   

  PVC dakramen met grenenlook

  Voor ruimten waar een onderhoudsvriendelijk dakraam vereist is, maar de uitstraling van een houten dakraam gewenst is, biedt het onderhoudsvriendelijke dakraam met grenenlook uitkomst. Geschikt voor ruimten waar langdurige vocht aanwezig is (badkamer, wasserette, zwembad).De PVC dakramen bezitten klasse A, de hoogste in de EN norm 12608.

   Pi

  Glas

  Fakro dakramen zijn standaard uitgevoerd met veligheidsklasse IV glas, hierdoor kan Fakro een levenslange garantie geven tegen hagelschade. (klik op de afbeelding om te vergroten)

  dakramen

  Soorten Fakro dakramen

  Bouw-Handel.nl levert het volledige Fakro assortiment aan dakramen. Wij verkopen uw dakraam in verschillende maten, met verschillende eigenschappen. Zo kunt u kiezen voor extra isolatie of veiligheid, of dakramen die speciaal ontwikkeld zijn voor vochtige ruimtes.

  • Fakro Dakramen met extra isolatie
  • Fakro Dakramen voor vochtige ruimtes
  • Inbraakveilige Fakro dakramen

   

  Dakramen van het merk FAKRO zijn in verschillende types te bestellen. U kiest altijd voor optimale lichtopbrengst, met opties als extra ventilatie of inbraakveiligheid. Deze ramen zijn veelzijdig en gemakkelijk te bedienen. Als u weet wat voor soort raam u wilt, kunt u het direct bestellen door in de tabel op de naam te klikken.

  Waarom een FAKRO dakraam?

  • Grote lichtopbrengst

   Want het glasoppervlak van FAKRO dakramen is gemiddeld 6% groter dan bij andere aanbieders. Het ventilatierooster in het kozijn is verwerkt en niet in het raam.

  • De Beste regelbare ventilatiecapaciteit
  • Hoog bedieningsgemak

   Want de bediening is onderaan het dakraam bevestigd (en niet bovenaan). U hoeft dus niet op uw tenen te staan om het raam open te krijgen.

  • Verhoogde veiligheid

   FAKRO heeft ook dakramen met politiekeurmerk die zijn voorzien van het topSafe-systeem en veiligheidsglas. 

  • FAKRO staat voor kwaliteit

   Dus krijgen alle dakramen een lange garantie van minstens 10 jaar. 

  • Uitgebreid assortiment met een groot scala aan toebehoren

  10 voordelen van het Fakro dakraam

   

  Bent u op zoek naar de juiste maat voor het dakraam dat u wilt bestellen? Hieronder vindt u een overzicht van de maten.

  Voor een volledig overzicht van alle soorten en maten tuimelramen klik hier.

  Maattabel Standaard Tuimeldakramen

  Afmetingen

  in cm.

  Effectief glas –

  oppervlakte(m2)

  FAKRO

  Maatcode

  55x78

   01

  01

  55x98

   02

  02

  66x98

   03

  03

  66x118

   04

  04

  78x98

   05

  05

  78x118

   06

  06

  78x140

   07

  07

  94x118

   08

  08

  94x140

   09

  09

  114x118

   10

  10

  114x140

   11

  11

  134x98

   12

  12

  94x160

   80

  80

  134x140

   17

  17

   

  Beschikbare Fakro dakramen op Bouw-Handel.nl

  Bouw-Handel.nl verkoopt de volgende dakramen. Deze tuimelramen zijn beschikbaar in alle maten, tenzij anders vermeld.

  Standaard Dakraam 

  • FTP-V
  • FTP-V5 (alleen maatcode 10,11,12,17)
  • FTS-V

  Dakraam Politiekeurmerk

  • FTP-V P2 secure

  Onderhoudsvriendelijke Dakramen

  • FTU-V
  • PTP-V
  • PTP-V/Pi

  Dakramen Electrisch Bediend

  • FTP-V Electro Z-Wave
  • FTU-V Electro Z-Wave

  Superenergiebesparende Dakramen

  • FTT U6
  • FTT U8
  • FTT 3R Thermo (niet in maatcode 01)

  Dakraam Retro

  • FTP-V/C Retro (alleen maatcode 01-07)

  Gerelateerde pagina's