Fakro Dakraam

Lees meer over de 10 voordelen van het Fakro dakraam en maak met  de keuzehulp uw keuze uit de verschillende typen.

                           dealer
 •   FTS = hout met 1 laag blanke lak 
 •   FTP = hout met 2 lagen blanke lak  
 •   FTU = hout met een witte PU coating
 •   PTP = in kunststof
 •   FTT = energiebesparend passiefhuis                                                                                                                         
 •   FYP = met verhoogde tuimelas

Producten 1-50 van 290

Producten 1-50 van 290

Een Fakro dakraam laat licht toe in de binnenruimte, geeft een uitzicht naar de buitenwereld en ventileert de binnenruimte. Kies hierboven uw Fakro dakraam, of lees hieronder eerst over de verschillende soorten dakramen van Fakro die Bouw-Handel.nl verkoopt.

 

 

Welk Fakro dakraam past bij mij?

Dankzij de vele verschillende typen Fakro tuimelramen, met elk hun eigen eigenschappen, kan een Fakro dakraam vrijwel overal gebruikt worden.

1: Standaard Fakro tuimelraam

Het standaard tuimeldakraam is het populairste dakraam. Door zijn bedieningsgemak en veelzijdigheid wordt het standaard tuimeldakraam het meest verkocht. Dit blank afgelakte houten dakraam wordt vooral in woonruimtes toegepast, bijvoorbeeld in de slaapkamer, woonkamer of werkkamer.

2: Extra vochtbestendig Fakro Dakraam

Voor kamers met een hoge luchtvochtigheid (keuken, badkamer) heeft FAKRO een speciaal raam ontwikkeld. Dit dakraam heeft een houten frame met een witte (polyurethaan) laklaag. U kunt voor een vochtige ruimte ook kiezen voor een kunststof dakraam. Beide ramen zijn vochtbestendig en onderhoudsarm. (in de tabel zijn dit de ramen met een * aangeduid)

3: Thermo Fakro Dakraam voor extra isolatie

Voor gebouwen met hoge eisen ten aanzien van energiebesparing biedt de FTT U8 Thermo uitkomst.

Het glas in dit raam is geplaatst in een speciaal isolerend frame. De houten kozijnen zijn breder dan die van standaardramen en de speciale vorm voorkomt tocht en zorgt voor een betere aansluiting op het dak. Betere isolatie dus en minder verlies van warmte. Als u op zoek bent naar energiebesparend raam, dan kiest u voor Thermo van FAKRO. 

4: Fakro Dakraam met extra inbraakbeveiliging

Het FTP-V P2 Secure dakraam wordt toegepast voor gebouwen die kwetsbaar zijn voor inbraak via het dakraam.

 

 Klik in onderstaande tabel op de code van het door u gewenste dakraam om naar het product te gaan.

Fakro Dakramen per toepassing
  Standaard Hout  Standaard Kunststof Politiekeurmerk Hout Elektrisch bediend Hout Vervanging Kunststof
Grenen FTS-V U2 of   FTP-V U3 of FTP-V5 U3 PTP-V/Pi U3 * FTP-V P2 Secure FTP-V U3 Electro Z-Wave PTP-V/Pi RF
Wit FTU-V U3 PTP-V U3 * FTU-V P2 Secure FTU-V U3 Electro Z-Wave* PTP-V RF
Fakro Dakramen met specifieke toepassing

Superenergiebesparend + Geluidswerend (=Thermo)

FTT U6 Thermo (Passief), FTT U8 Thermo (Passief) en FTT R3 Thermo
Voor klassieke gebouwen (=Retro) FTP-V/C U3 Retro
Met verhoogde tuimelas (=ProSky) dus meer stahoogte FYP-V U3
Met verhoogde tuimelas en benedenlicht (=Duet ProSky) dus meer stahoogte EN uitzicht! FDY-V U3

Opmerkingen:
U2 en U3= 2 lagen glas, 
U6 en U8= super energiebesparend glas, (klik hier voor een overzicht leverbare glassoorten)
V= ventilatierooster,  (klik hier voor een overzicht leverbare roosters) 
Pi= grenenlook
* = vochtbestendig en onderhoudsarm
FTS= met 1 laag blanke lak,
FTP= met 2 lagen blanke lak,
FTU= met een witte vochtwerende PU coating,
PTP= in kunststof uitgevoerd (de rest in hout),
FTT= energiebesparend uitgevoerd,
FYP= met verhoogde tuimelas,
FDY= verhoogde tuimelas en onderlicht.

 

 

FAKRO'S standaard dakraam creëert veel licht en sfeer in de ruimte. Hierdoor kan de ruimte voor verschillende doeleinden worden benut: wonen, werken, slapen of hobbyruimte. Het tuimelraam heeft een maximaal glasoppervlak, omdat de ventilatie in het kozijn is geїntegreerd. Reiniging van het raam is gemakkelijk door het te vergrendelen bij een kanteling van 180°. De dakramen zijn gemaakt van grenenhout en afgelakt met acryllak. 

Voordelen van Fakro dakramen:


Meer natuurlijk licht

De constructie van het FAKRO dakraam biedt een optimale lichtinval in de ruimte.
Doordat het ventilatierooster in het kozijn is verwerkt, hebben FAKRO dakramen 6% meer glasoppervlak dan dakramen met een ventilatieklep in het tuimelgedeelte. 


Hoog bedieningsgemak

FAKRO dakramen hebben allemaal een onderbediening. Hierdoor is het heel gemakkelijk om een dakraam te bedienen. Ook bij hoger geplaatste dakramen kan het dakraam eenvoudig bedient worden. De preSelect dakramen bieden het meest optimale bedieningsgemak. Dankzij de onderbediening en de schuifschakelaar kan dit type dakraam gemakkelijk bediend worden in de tuimel- en uitzet-tuimelstand. Dankzij de speciale vergrendeling kan het dakraam in een stand van 180° (160° bij dakramen met verhoogde tuimelas) worden geblokkeerd, zodat het raam gemakkelijk gereinigd kan worden.


Hoge energiebesparing

In de winter zorgen energiezuinige dakramen voor voldoende warmte energiebesparing. Doordat ze zonnestralen toelaten in de ruimte maar geen warmte weg laten vloeien naar buiten, ontstaat een behaaglijk binnenklimaat. Het passiefhuis dakraam FTT U8 Thermo heeft een U-waarde 0,58 W/m2K in combinatie met het extra isolerende EHV-AT Thermo gootstuk. Hiermee is dit dakraam het warmste dakraam op de markt.

Natuurlijke ventilatie

Goede ventilatie zorgt voor een gezond en prettig leefklimaat. Daarom is het van groot belang dat er voldoende ventilatievoorzieningen in uw woning aanwezig zijn. FAKRO speelt hierop in met de regelbare ventilatieroosters, die geïntegreerd zijn in het dakraam.

ventilatierooster type V50P
Regelbaar ventilatierooster. Ventilatiecapaciteit tot 9,1 l/s bij 1Pa, bij dakramen met een minimale breedte van 114 cm. Uitermate geschikt voor ruimten waar optimale luchtventilatie vereist is.
ventilatierooster type V40P
Regelbaar ventilatierooster. Ventilatiecapaciteit tot 4,9 l/s (zonder filter. Met filter tot 2,2) bij 1Pa, afhankelijk van de breedte van het dakraam. Creëert een gezond microklimaat en energiebesparing.
ventilatierooster type V35
Regelbaar ventilatierooster. Ventilatiecapaciteit tot 4,25 l/s bij 1Pa, afhankelijk van de breedte van het dakraam.
ventilatierooster V10
Regelbaar ventilatierooster. Ventilatiecapaciteit tot 0,8 l/s bij 1Pa. Uitsluitend te gebruiken in ruimten waar het ventilatieniveau reeds aan de normen voldoet.

Verhoogde veiligheid

Om inbraak via het dakraam tegen te gaan, heeft FAKRO een innovatief systeem op de markt gebracht. Het inbraakwerende topSafe systeem is ingebouwd in de constructie van het dakraam.topsafe


 Het topSafe systeem helpt voorkomen dat:                 
1. Het hout scheurt,topsafe
2. De scharnieren losgerukt worden,
3. De raamvleugel ingetrapt wordt.

 

 

De voornaamste kenmerken van het topSafe systeem zijn:
- een innovatieve oplossing om de scharnieren te bevestigen,
- een speciale versteviging van het hout en van de vergrendelingselementen,
- een bijkomend metalen profiel onderaan de vleugel.

 

PKMBouw-handel.nl  levert ook FAKRO tuimelramen met het Politiekeurmerk Veilig wonen.

Het anti-inbraaksysteem steunt op 4 belangrijke pijlers:

- Gelamineerde veiligheidsbeglazing met veiligheidsklasse P2A

- Beveiligingssysteem tegen demontage van de beglazing

- Een afsluitbare klink

- Het inbraakwerende topSafe systeem

                     

 

Fakro Dakraam constructie

 

Houten dakramen standaard

De houten dakramen zijn van hoge kwaliteit grenenhouten dat in lagen verlijmd is. Ze zijn vacuum geimpregneerd en behandeld met een ecologische acryllaklaag.

 FTP

Houten dakramen vochtbestendig afgewerkt

Voor ruimten met een hoge vochtigheid (keuken, badkamer) zijn houten dakramen met een gladde 3-voudige vochtbestendige witte polyurethaanlaklaag ontworpen. De onderhoudsvriendelijke dakramen zijn gemaakt van een aluminium-kunststof constructie.  Het veelcellige PVC-profiel met metalen verstevigingselementen absorbeert geen vocht, is duurzaam en bestand tegen corrosie.

 FTU

 

PVC dakramen

Geschikt voor ruimten waar langdurige vocht aanwezig is (badkamer, wasserette, zwembad). De PVC dakramen bezitten klasse A, de hoogste in de EN norm 12608.

 PTP

 

PVC dakramen met grenenlook

Voor ruimten waar een onderhoudsvriendelijk dakraam vereist is, maar de uitstraling van een houten dakraam gewenst is, biedt het onderhoudsvriendelijke dakraam met grenenlook uitkomst. Geschikt voor ruimten waar langdurige vocht aanwezig is (badkamer, wasserette, zwembad).De PVC dakramen bezitten klasse A, de hoogste in de EN norm 12608.

 Pi

Glas

Fakro dakramen zijn standaard uitgevoerd met veligheidsklasse IV glas, hierdoor kan Fakro een levenslange garantie geven tegen hagelschade. (klik op de afbeelding om te vergroten)

dakramen

Soorten Fakro dakramen

Bouw-Handel.nl levert het volledige Fakro assortiment aan dakramen. Wij verkopen uw dakraam in verschillende maten, met verschillende eigenschappen. Zo kunt u kiezen voor extra isolatie of veiligheid, of dakramen die speciaal ontwikkeld zijn voor vochtige ruimtes.

 • Fakro Dakramen met extra isolatie
 • Fakro Dakramen voor vochtige ruimtes
 • Inbraakveilige Fakro dakramen

 

Dakramen van het merk FAKRO zijn in verschillende types te bestellen. U kiest altijd voor optimale lichtopbrengst, met opties als extra ventilatie of inbraakveiligheid. Deze ramen zijn veelzijdig en gemakkelijk te bedienen. Als u weet wat voor soort raam u wilt, kunt u het direct bestellen door in de tabel op de naam te klikken.

Waarom een FAKRO dakraam?

 • Grote lichtopbrengst

  Want het glasoppervlak van FAKRO dakramen is gemiddeld 6% groter dan bij andere aanbieders. Het ventilatierooster in het kozijn is verwerkt en niet in het raam.

 • De Beste regelbare ventilatiecapaciteit
 • Hoog bedieningsgemak

  Want de bediening is onderaan het dakraam bevestigd (en niet bovenaan). U hoeft dus niet op uw tenen te staan om het raam open te krijgen.

 • Verhoogde veiligheid

  FAKRO heeft ook dakramen met politiekeurmerk die zijn voorzien van het topSafe-systeem en veiligheidsglas. 

 • FAKRO staat voor kwaliteit

  Dus krijgen alle dakramen een lange garantie van minstens 10 jaar. 

 • Uitgebreid assortiment met een groot scala aan toebehoren

10 voordelen van het Fakro dakraam

 

Bent u op zoek naar de juiste maat voor het dakraam dat u wilt bestellen? Hieronder vindt u een overzicht van de maten.

Voor een volledig overzicht van alle soorten en maten tuimelramen klik hier.

Maattabel Standaard Tuimeldakramen

Afmetingen

in cm.

Effectief glas –

oppervlakte(m2)

FAKRO

Maatcode

55x78

 01

01

55x98

 02

02

66x98

 03

03

66x118

 04

04

78x98

 05

05

78x118

 06

06

78x140

 07

07

94x118

 08

08

94x140

 09

09

114x118

 10

10

114x140

 11

11

134x98

 12

12

94x160

 80

80

134x140

 17

17

 

Beschikbare Fakro dakramen op Bouw-Handel.nl

Bouw-Handel.nl verkoopt de volgende dakramen. Deze tuimelramen zijn beschikbaar in alle maten, tenzij anders vermeld.

Standaard Dakraam 

 • FTP-V
 • FTP-V5 (alleen maatcode 10,11,12,17)
 • FTS-V

Dakraam Politiekeurmerk

 • FTP-V P2 secure

Onderhoudsvriendelijke Dakramen

 • FTU-V
 • PTP-V
 • PTP-V/Pi

Dakramen Electrisch Bediend

 • FTP-V Electro Z-Wave
 • FTU-V Electro Z-Wave

Superenergiebesparende Dakramen

 • FTT U6
 • FTT U8
 • FTT 3R Thermo (niet in maatcode 01)

Dakraam Retro

 • FTP-V/C Retro (alleen maatcode 01-07)