Dakkapel

Bezig met laden...

Heeft u behoefte aan meer lichtinval en ruimte in de kamer of op zolder? Dan biedt een dakkapel een ideale uitkomst. Dakkapellen van Fakro en VELUX bieden voordelige alternatieven voor een traditionele dakkapel. Deze kunnen in veel gevallen vergunningsvrij geplaatst worden. Daarnaast maakt een dakkapel de kamer ruimtelijker, zorgt het voor een panoramisch uitzicht en verhoogt het uw woningwaarde. Bij Bouw-handel.nl vindt u verschillende uitvoeringen van gerenommeerde merken waaronder VELUX en Fakro.

  Van hoog naar laag sorteren

  8 producten

  1. Velux Dakkapel Serre
   Vanaf € 4.506,03 € 3.723,99
  2. Velux Dakkapel Single Basis
   Vanaf € 1.078,00 € 890,91
  3. Velux Dakkapel Duo Basis
   Vanaf € 2.156,00 € 1.781,82
  4. Velux Dakkapel Triple Basis
   Vanaf € 3.234,77 € 2.673,36
  5. Fakro Dakkapel Plus
   Vanaf € 4.285,88 € 3.542,05
  Van hoog naar laag sorteren

  8 producten

  Fakro dakkapellen

  Dakkapellen van Fakro zijn een slimme en prijsvriendelijke oplossing om meer ruimte en daglicht in uw kamer te verkrijgen. In de meeste gevallen zijn de dakkapellen vergunningsvrij te plaatsen omdat deze minder dan 60cm uitsteken van het dak. Fakro dakkapellen zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Basis, Plus en LUX. De Basis en Plus uitvoering kunnen van binnenuit gemonteerd worden wat veel tijd en kosten scheelt. De Dakkapellen bestaan uit een combinatie van Fakro dakramen naar keuze met speciale gootstuk constructies. Hierdoor kunt u kiezen voor handmatige of elektrisch bedienbare dakramen. U kunt zelf bepalen hoeveel daglicht u toevoegt aan de ruimte tot maar liefst een combinatie van 10 dakramen.

  VELUX dakkapellen

  VELUX dakkapellen bieden een eenvoudig alternatief om tot wel 3x meer daglicht naar binnen te brengen dan een traditionele dakkapel. Deze zijn beschikbaar in twee opties: VELUX Dakkapel basis en VELUX Dakkapel serre. De dakkapel basis steekt minder dan 30 cm uit van het dakvlak en de Dakkapel serre steekt minder dan 60 cm uit. Hierdoor zijn ze in de meeste situaties vergunningsvrij te plaatsen. De dakkappellen zijn te combineren met GGL tuimelvensters of GPL uitzettuimelvensters van VELUX. Het voordeel hiervan is dat deze hierdoor ook compatibel zijn met alle optionele VELUX raamdecoratie en zonweringen. Bovendien is er de optie om te kiezen voor elektrisch bedienbare dakramen, en verschillende types glas.

  Snelle montage

  Onze dakkapel oplossingen zijn in veel gevallen te plaatsen binnen 1 dag. Daarnaast kunnen de meeste combinaties van binnenuit gemonteerd worden waardoor er geen hijskraan nodig is. Hierdoor is het een kosteneffectievere oplossing dan een traditionele dakkapel.

  Veelgestelde vragen over dakkapellen

  Welke merken dakkapellen zijn er?

  Dakkapellen die wij aanbieden zijn van Fakro en VELUX. Beide zijn vooraanstaande merken in de markt van dakramen en lichtkoepels. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en kwalitatieve constructies.

  Wat kost het plaatsen van een dakkapel?

  Een dakkapel van VELUX of Fakro begint bij een prijs vanaf €2.079 voor een uitvoering met twee dakramen. Dit kan oplopen afhankelijk van hoeveel dakramen er in de dakkapel verwerkt dienen te worden en eventuele andere aanpassingen. Dit zou kunnen tot maar liefst 10 dakramen in een constructie van 5 dakramen boven en 5 dakramen onder. Houdt daarnaast ook rekening met montagekosten.  

  Hoe snel kan een dakkapel worden gemonteerd?

  Dakkapellen van Fakro en VELUX kunnen doorgaans in één dag gemonteerd worden. Dit komt omdat de meeste uitvoeringen van binnenuit gemonteerd kunnen worden waardoor er geen kraan nodig is. Met uitzondering van de Fakro Dakkapel LUX.

  Heb ik een vergunning nodig voor een dakkapel?

  Voor een traditionele dakkapel is bijna altijd een vergunning nodig, maar voor een VELUX of Fakro dakkapel is in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Dit komt omdat deze niet verder uitsteken dan 60cm van het dakvlak. Dit kan echter nog steeds per gemeente verschillen. Zorg er dus voor dat u dit eerst controleert bij de lokale gemeente vóór u een dakkapel gaat plaatsen.

  Van welk materiaal zijn de dakkapellen gemaakt?

  De dakkapellen van Fakro en VELUX zijn vervaardigd uit verschillende types materialen. De opstand bestaat uit wit afgelakte houten draagbalken en aluminium afwerkprofielen. De dakramen zelf zijn van afgelakt grenenhout. Afhankelijk van welk type dakraam er gekozen wordt kan dit bestaan uit wit afgelakt, blank afgelakt, of witte vochtbestendige beschermlaag van kunststof.

  Gerelateerde pagina’s