Lichtstraat

Bezig met laden...

Heeft u behoefte aan meer daglicht in uw huis? Met een lichtstraat creëert u een meer natuurlijke lichtinval in uw huis en zorgt u voor flink meer licht in huis. Daarnaast zorgt een lichtstraat ervoor dat je woning er optisch groter uitziet en het straalt elegantie en luxe uit. Perfect te monteren op platte daken met Bij Bouw-handel/nl vindt u lichtstraten in verschillende uitvoeringen die makkelijk te monteren zijn. 

  Van hoog naar laag sorteren

  21 producten

  1. Fakro EFR lichtstraat
   € 3.624,82 € 2.995,72
  Van hoog naar laag sorteren

  21 producten

  Lichtstraat versus lichtkoepel

  Een lichtstraat en een lichtkoepel lijken erg op elkaar, maar er is een belangrijk verschil tussen de twee. Een lichtstraat bestaat namelijk altijd uit meerdere segmenten glas of kunststof. Terwijl een lichtkoepel maar uit een stuk glas of kunststof bestaat. Zowel lichtstraten als lichtkoepels kunnen op platte of hellende daken worden gebruikt en zorgen voor extra daglicht in huis. Het daklicht heeft de laatste jaren aanzienlijke populariteit gewonnen omdat ze daglicht in onze leefruimtes te brengen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan optimale isolatie. De twee termen worden daardoor

  Lichtstraat Lessenaar

  Lichtstraat Monteren in Plat Dak

  Iedere lichtstraat wordt geleverd als een bouwpakket, behalve als het een vlakke lichtkoepel is. In dit pakket vind je alle materialen en benodigdheden die je nodig hebt om het product in elkaar te zetten. Ook hebben de bouwpakketten meen handige handleiding, die ervoor zorgt dat het product snel gemonteerd is. Kortom, de montage van een lichtstraat is kinderspel. Of je nu een ervaren klusser bent of voor het eerst een dergelijk project onderneemt, onze bouwpakketten maken de montage kinderspel. Dankzij de meegeleverde handleiding wordt het monteren van het product voor iedereen goed te doen.

  Pext Lichtstraat

  Een lichtstraat van Pext is de ideale oplossing om meer licht in huis of op het terras te brengen, waardoor donkere ruimtes worden omgetoverd tot uitnodigende en ruime plekken. Met een breed scala aan optie met  standaardafmetingen en maatwerk, is er voor elke behoefte een passende oplossing. Een lichtstad van Pext zijn ontworpen voor eenvoudige montage, met gedetailleerde handleidingen en verschillende montagemogelijkheden. Ongeacht of je zelf wilt monteren of liever een professional inschakelt, met een lichtstraat van Pext is het allemaal geen probleem.

  Pext-lichtstraat-onderkant

  Pext Lichtstraat Uitvoeringen

  Kies uit verschillende types , zoals het lessenaarsdak, zadeldak lichtstraat of daklicht, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Ongeacht het type, al deze lichtkoepels zijn verkrijgbaar in standaardafmetingen en kunnen worden aangepast aan specifieke wensen en behoeften. Bij Pext kun je kiezen uit geïsoleerde, ongeïsoleerde of polycarbonaat lichtstraat, afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde en toepassing.

  De voordelen van een Lichtstraat

  Een lichtstraat monteren kan duur zijn, maar de voordelen op lange termijn zijn aanzienlijk.

  • Verbeterde isolatie mogelijk met meerder soorten beglazing

  • Meer lichtinval in de onderliggende ruimte

  • Ruimte oogt groter

  • Keuze uit diverse types lichtstraat

  • Bij uitbouw ideaal om oude woonkamer van zonlicht te voorzien

  • Geeft iedere ruime meer cachet

  Pext Lichtstraat lessenaarsdak

  De nadelen van een Lichtstraat

  Ondanks de voordelen van een lichtstraat zijn er een paar nadelen:

  • Niet geschikt voor ieder type dak

  • Relatief duur ten opzichte van een lichtkoepel

  • Levertijden langer

  • Op zeer zonnige plekken is warmtewerend glas of zonwering vereist

  Lichtstraat Prijzen

  Veel mensen vragen zich af: Wat kost het plaatsen van een lichtstraat? Het antwoord hierop hangt af van verschillende factoren, zoals het type lichtstraat, de gewenste afmetingen en de moeilijkheid van de installatie. Onze prijscalculator is een handig hulpmiddel om een nauwkeurige schatting te verkrijgen en je te helpen bij het plannen van je project.

  Lichtstraat

  Een Lichtstraat voor Elk Daktype?

  Een lichtstraat is verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen om aan alle hoge kwaliteitseisen te voldoen. Of je nu een plat dak, zadeldak of veranda hebt, er is een geschikt type lichtstraat beschikbaar. Van een daklicht tot zadeldak lichtstraat, de verschillende mogelijkheden zorgen ervoor dat voor iedere situatie meer licht kunt binnenbrengen. Ook als je geen plat dak hebt.

  Lichtstraten voor de Woonkamer: een Aangename Leefruimte

  De meeste impact maakt een lichtstraat op een woonkamer. Door daglicht toe te laten, kunnen deze producten de sfeer inde huskamer aanzienlijk verbeteren. Overweeg wat een lichtstraat kan doen bij het ontwerpen van je woonruimte om een comfortabele en uitnodigende omgeving te creëren.

  Lichtstraat zadeldak onderkant

  Lichtstraat Types en Toepassingen

  Vlakke Lichtkoepel

  Vlakke lichtkoepels zijn ideaal voor het platte dak. Het gestroomlijnde ontwerp van een vlakke lichtstraat ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor een naadloze integratie met moderne architectuur. De keuze voor een vlakke lichtkoepel op een plat dak brengt meer licht naar binnen en creëert een lichte en luchtige sfeer.

  Zadeldak Lichtstraat

  Een zadeldak lichtstraat voegt niet alleen stijl toe aan een gebouw, maar biedt ook functionele voordelen. Ze zijn ideaal voor woningen met een plat dak, zoals huizen met aanbouw of overkapping. Zadeldak lichtstraten worden geleverd in verschillende afmetingen en materiaalsoorten zoals hout, aluminium of staal en dus kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van je woning.

  Lessenaarsdak Lichtstraat

  Een lessenaarsdak lichtstraat is een daklicht met meerdere vakken met een hellingshoek van 10 graden. Vooral in een uitbouw wordt dit type vaak toegepast. De afwerking is hierbij vaak wat lastiger omdat deze lichtstraat vaak dichtbij een bestaande muur wordt gemaakt. Maar dit type kan ook verder op het dak gemonteerd worden.

  Natuurlijk Daglicht is Gezond

  Een van de belangrijkste voordelen van lichtstraten en lichtkoepels is de introductie van natuurlijk daglicht in onze leefruimtes. Dit draagt niet alleen bij aan de uitstraling van een gebouw, maar heeft ook aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Voldoende daglicht in huis kan het welzijn bevorderen, de productiviteit verhogen en de algehele stemming verbeteren.

  Verschillende Vormen

  Een lichtstraat is beschikbaar in verschillende maten en is als maatwerk aanpasbaar aan de specifieke wensen voor een aanbouw. Of je nu een extra ruimte creëert voor een hobby, thuiskantoor of speelruimte voor de kinderen, er is een geschikte lichtstraat beschikbaar. De keuze van dakbedekking speelt ook een rol in het ontwerp, waarbij diverse materialen en afwerkingen beschikbaar zijn om aan te sluiten bij de stijl van je aanbouw.

  Zadeldak lichtstraten

  Lichtstraat Isolatie


  Een lichtstraat is standaard uitgerust met HR++ glas. Een daklicht met een hoge isolatiewaarde, zoals triple glas, bieden uitstekende thermische prestaties, wat bijdraagt aan het behoud van een aangename binnentemperatuur en het verminderen van energiekosten. Voor lichtstraten op het oosten, zuiden en westen is een warmtewerend glas aan te raden Een goed geïsoleerde daklicht kan op lange termijn zelfs zijn investering terugverdienen. Voor een overkapping is uiteraard een ongeïsoleerde uitvoering de standaard.

  Lichtstraat voor Veranda's en Overkappingen

  Een lichtstraat is de oplossing voor meer licht onder een overkapping of veranda. Deze buitenruimtes profiteren aanzienlijk van natuurlijk licht, waardoor een naadloze overgang tussen binnen en buiten ontstaat. Het maken van een lichtstraat in veranda's en overkappingen is niet alleen mooi maar zorgt ook ook een lichte, uitnodigende atmosfeer.

  Overkapping lichtstraat Pext

  Kosten van een Lichtstraat

  Een veelgestelde vraag die bij veel mensen opkomt, is: Wat kost het plaatsen van een lichtkoepel? De kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type lichtkoepel, de afmetingen en de complexiteit van de installatie. Om een nauwkeurige schatting te verkrijgen, kun je contact met ons opnemen zodat we een indicatie prijs berekenen. Dit helpt bij het plannen van je budget en stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen.

  Velux Lichtkoepels

  Een lichtkoepel van Velux is een goed alternatief voor een lichtstraat. Velux staat bekend om zijn hoogwaardige producten en innovatieve benadering van natuurlijke lichttoetreding. Wat kost een Velux lichtkoepel? De prijs begint bij ongeveer , maar de investering in Velux staat garant voor duurzaamheid, kwaliteit en stijl. Ook Skylux en Fakro hebben lichtkoepels die als lichtstraat zijn te gebruiken. Het grote voordeel is dat er meer opties zijn voor zonwering aan de buitenzijde van het raam.

  Lichtstraat in een Thuiskantoor

  De voordelen van een lichtstraat beperken zich niet tot woonruimtes. Werkruimtes profiteren ook aanzienlijk van natuurlijk daglicht. Of je nu een thuiskantoor hebt of een professionele werkruimte, de plaatsing een lichtstraat kan de productiviteit verhogen, een positieve werkomgeving creëren en de energiekosten verminderen.

  Vragen over een Lichtstraat?

  Beantwoord je vragen over het plaatsen van een lichtstraat, de isolerende eigenschappen ervan, en de kosten van specifieke soorten lichtkoepels. Ontdek de mogelijkheden van een lichtstraat in diverse ruimtes en profiteer van de voordelen van natuurlijk daglicht. Maak van je woning een lichte, uitnodigende plek met de veelzijdigheid en kwaliteit van een lichtstraat en vlakke lichtkoepel.

  Gerelateerde pagina’s