Standaard Tuimeldakraam

Bezig met laden...
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 241

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 241

Pagina

Tuimeldakramen zijn vrijwel voor elke situatie te gebruiken dankzij hun veelzijdige eigenschappen. De tuimelas zit in het midden van het raam en de handgreep is aan de onderzijde van het dakraam voor een gemakkelijke bediening. Doordat bij de tuimel uitvoeringen de as in het midden zit is het raam ook gemakkelijk te reinigen. Voor elk dakraam geld dat er een minimale dakhelling nodig is van 15 graden.

Fakro dakramen

Bouw-handel officieel en erkend dealer van Fakro dakramen. Fakro is al lange tijd een van de grootste dakramen leveranciers in Nederland en blinkt uit in kwaliteit voor een betaalbare prijs. De dakramen van Fakro zijn in veel diverse mogelijkheden te krijgen. De meeste dakramen zijn gemaakt van hout en zijn met een laklaag afgewerkt. Bijna elk dakraam is uitgevoerd met een ventilatierooster of heeft een ventilatiestand.

Kunststof dakramen

Daarnaast heeft Fakro ook een kunststof tuimeldakraam namelijk de PTP-V. Het voordeel van kunststof dakramen is dat ze een verhoogde weerstand hebben tegen vocht. Dit maakt ze zeer geschikt voor uw badkamer, keukens of uw zolder. Bijna elk Fakro dakraam ligt op voorraad en is dus binnen 2 werkdagen leverbaar. Alle Fakro producten zijn getest en hebben een FSC keurmerk.


Type tuimeldakraam

Bouw-handel heeft veel verschillende type tuimeldakramen en we hebben ze onderverdeelt in 4 categorieën namelijk:

 • Hout blank afgelakt

  De houten tuimeldakramen zijn van hoge kwaliteit grenenhout dat in lagen verlijmd is. Ze zijn vacuüm geïmpregneerd en behandeld met een blank ecologisch verantwoorde acryllak laag. (FTP, FTT)

 • Hout wit vochtbestendig

  Voor ruimten met een hoge vochtigheid (keuken, badkamer) zijn houten dakramen met een gladde 3-voudige vochtbestendige witte polyurethaan-laklaag ontworpen. (FTU) Wij hebben tegen ook elektrische tuimeldakramen die je dus kan bedienen met een afstandsbediening.

 • Hout wit afgelakt

  Afgewerkt met een acryllak witte toplaag die twee keer is aangebracht (milieuvriendelijke) en vervolgens wit afgelakt met een dekkende witte acrylverf op waterbasis. (FTW)

 • Kunststof wit

  Kunststof en dus duurzaam en bestand tegen corrosie. Geschikt voor ruimten waar langdurig vocht aanwezig is (badkamer, wasserette, zwembad). De PVC dakramen bezitten klasse A, de hoogste in de EN norm 12608. (PTP)

 

Optische kenmerken van een Fakro dakraam

Glas

De meeste van onze tuimeldakramen zijn uitgevoerd met U3 thermo-isolerend glas. Dit glas wordt standaard voor een dakraam van Fakro gebruikt. Mocht u toch interesse hebben in een van de onderstaande type glazen, omdat u bijvoorbeeld beter isolatie wilt, dan kunt u een vrijblijvende offertes aanvragen:

Let op! Niet alle soorten glazen zijn te combineren met elk dakraam.

Gootstukken

Bestel altijd een bijpassend gootstuk voor een waterdichte aansluiting met uw dak. Er zijn verschillende type gootstukken beschikbaar afhankelijk van uw type dakbedekking of pansoort.

Zonwering

Alle ramen zijn te combineren met buiten- binnenzonwering. De buiten zonweringen zijn screens of rolluiken. Deze zijn het meest effectief tegen warmte in de zomer en koude in de winter. Voor een binnen zonwering is er de keuze uit verschillende types rolgordijn. Deze kunnen met of zonder zijgeleiding en wel of niet verduisterend uitgevoerd worden. Zie welke zonwering bij uw dakraam is toe te passen door op deze link te klinken.

Het voordeel van een tuimeldakraam in het kort:

 • Makkelijk bediening dankzij een handgreep die aan de onderzijde van het kozijn zit (twee handgrepen vanaf breedtemaat 114 cm).

 • Met twee kierstanden te openen.

 • Makkelijk schoon te maken door vergrendeling bij een kanteling van 180º.

 • Inbraakwerende topSafe-systeem.

 • Er zit een ventilatierooster in waarmee u makkelijk kunt zorgen voor natuurlijke ventilatie.

 • De tuimelas bevindt zich in het symmetrische midden van de raamvleugel.

 • HR++ glas dat zorgt voor een extra hoge isolatie.

 • Eenvoudig te monteren in een dakconstructie met een helling van 15-90º.

 • Grenenhout dat verlijmd en Vacuüm geïmpregneerd is.

 • Uit te breiden met een binnen- en buitenzonwering.

 

Voor een makkelijke montage word er door fakro altijd een montagehandleiding meegeleverd