Vlizotrap aluminium

Bezig met laden...

Een aluminium vlizotrap is een ideale oplossing als je een sterke vlizotrap zoekt die je eenvoudig kunt monteren en gebruiken. Je kunt kiezen voor een opvouwbare trap of een uitschuifbare (ook wel schaartrap genoemd). 

  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 44

  Pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-24 van 44

  Pagina

  De afmetingen

  Wil je een vlizotrap kopen voor je zolder of vliering, dan moet je rekening houden met allerlei afmetingen. Dat is belangrijk om eventuele verrassingen tijdens de montage te voorkomen.

  Opening plafond

  De plafondopening die nodig is om je vlizotrap te plaatsen noemen we ook wel de sparing. Op onze website vind je bij ieder model vlizotrap de maten van de sparing die nodig is voor deze trap.

  Bakmaat 

  De bakmaat is de omlijsting van het trapgat dat zich boven het luik bevindt. Deze omlijsting zorgt ervoor dat je trap perfect aansluit op het plafond. Een bak voor een vlizotrap wordt ook wel raveelbak genoemd. Let op: de werkelijke bakmaat van de trap is altijd iets kleiner dan je opening in het plafond. Dit is omdat je spelingsruimte nodig hebt voor het plaatsen van de bak.

  Plafondhoogte 

  Uiteraard moet je de afstand van je vloer tot aan je plafond weten om een trap in de juiste lengte te kiezen.

  Uitval

  De reikwijdte van je ladder wordt ook wel uitval genoemd. De uitval is hoever je ladder de gang of kamer inkomt, dus de maat vanaf de muur tot het begin van de trap. Komt je vlizotrap niet tegen een muur? Kijk dan waar de trap het trapgat raakt. 

  Kasthoogte

  De kasthoogte is de behuizing of het frame waarin je vlizotrap is gemonteerd wanneer deze is ingeklapt en opgeborgen. Als je de trap vlak onder een schuin dak plaatst, moet de kast hier wel onder passen. 

  Afmeting traptreden

  De breedte van de traptreden is meestal tussen de 26 cm en 38 cm. 

  De diepte van traptreden is meestal zo'n 8 cm. 

  De dikte van de traptreden ligt meestal rond 2 cm.

  De standaard afstand tussen traptreden is 25 cm. 

  Voordelen van een aluminium vlizotrap

  Aluminium gaat lang mee

  In tegenstelling tot hout is aluminium niet gevoelig voor bijvoorbeeld rotting. Hierdoor zijn metalen vlizotrappen van aluminium geschikt voor langdurig gebruik zonder veel onderhoud.

  Aluminium is lichtgewicht materiaal

  Door het lichte materiaal zijn aluminium trappen gemakkelijker te monteren en gebruiken. Je kunt ze snel en simpel inklappen of inschuiven.

  Sterk en stabiel

  Een aluminium trap is lichtgewicht maar tegelijkertijd ook heel sterk. Het kan gemakkelijk tot 200 kg dragen, ideaal als je zware grote spullen op zolder moet opslaan. Ter vergelijking: de maximale belasting van een houten trap is rond 150 kg. Omdat vlizotrappen van metaal vaak ook extra stevige treden hebben en stevige rails, zijn ze stabiel en veilig.

  Strakke uitstraling

  Aluminium heeft een moderne en strakke uitstraling. Hierdoor past je vlizotrap uitstekend bij een hedendaags interieur. 

   

  Beschikbare afmetingen

  Kijk hier voor een overzicht van de afmetingen die je bij ons kunt vinden voor aluminium vlizotrappen. 

  Plafondhoogte 

  (in cm)

   

  260 

  280

  305

  360 

  Trapsparing (in cm)

  60 x 110

  60 x 120

  60 x 130

  70 x 110

  70 x 120

  70 x 130 

  70 x 140

  86 x 130

  92 x 130

  60 x 144

  70 x 144

  86 x 144

   

  Onze verschillende uitvoeringen

  Verschillende modellen van het merk Fakro
  Als onze aluminium trappen zijn van het merk Fakro en verkrijgbaar in verschillende modellen:

  LMS Smart: De LMS Smart trap is een 3-delige inklapbare metalen zoldertrap met houten bak, metalen ladder en geïsoleerd luik.

  LMK Komfort: De LMK Komfort is een 3-delige inklapbaar model met houten bak, metalen ladder, metalen leuning en geïsoleerd luik.

  LML Lux: De LML Lux is een 3-delige inklapbare trap met houten bak, metalen ladder, metalen handgreep met gasveeraandrijving en geïsoleerd luik. 

  LMP: De LMP vlizotrap is een sterke en comfortabele metalen trap die speciaal is gemaakt voor hogere ruimtes. 

  LMF: De LMF is een sterke en comfortabele trap met een brandwerend luik van de nieuwste generatie. 

  LST: De LST uitvoering is een aluminium schaartrap met een isolatiewaarde van U=1,1 W/m^2K. Deze isolatiewaardes zorgen voor energiebesparing en minimaliseren de kans op condensvorming. 

  LSF: De LSF uitvoering is een brandwerende schaartrap en heeft een isolatiewaarde van U=1,8 W/m^2K.

  Prijs aluminum zoldertrappen 

  Voor een aluminium zoldertrap betaal je tussen € 328, voor een driedelige LWS smart zoldertrap tot € 2.338,47, voor een brandwerende LMF-zoldertrap met brandvertraging van 120 minuten. 

  De onderdelen van onze aluminium vlizotrappen

  Als onze aluminium vlizotrappen zijn voorzien van beschermdoppen. Deze zorgen ervoor dat er geen krassen op je vloer komen en ze stabiliseren de zoldertrap. Ook hebben ze allemaal traptreden met anti-slipbobbels voor extra veiligheid. Daarnaast kan een vlizotrap de volgende onderdelen hebben, afhankelijk van het model:

  • Afdichtingsrubbers
  • Metalen handgreep
  • Brandwerend luik
  • Verstelbare trapdelen
  • Mogelijkheid om toebehoren te monteren

  Veelgestelde vragen

  Heb je een vraag over aluminium zoldertrappen? Check dan even onze veelgestelde vragen

  Wat is een goede isolatiewaarde voor een vlizotrap van aluminium?

  De isolatiewaarden van onze metalen trappen variëren van U=0,64 W/m2K tot U=1,1 W/m2K. Hoe lager het getal, hoe beter de isolatiewaarde voor een vlizotrap is. En hoe beter de isolatie, hoe minder stookkosten je betaalt. Een trap met een U=0,64 W/m2K heeft dus een uitstekende isolatiewaarde!

  Wat zijn de voordelen van een brandvertragende trap?

  Een brandvertragende trap beschikt over een extra luik waarmee de rook vertraagd wordt en de warmte zich minder snel kan verspreiden. Dit geldt voor zowel de boven- als  de benedenverdiepingen. Onze brandwerende trappen voldoen aan NEN-EN 13501-2: Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen - Deel 2: Classificatie op grond van resultaten van brandwerendheidsproeven behalve voor producten voor gebruik in ventilatiesystemen.

  Hoeveel jaar garantie krijg je op aluminium trappen?

  Je krijgt drie jaar garantie op al onze vlizotrappen.

  Is een aluminium trap een goed alternatief voor een vaste trap?


  Als je niet heel vaak naar zolder gaat of een vliering hebt, is een metalen vlizotrap zeker een goed alternatief voor een vaste trap. Dankzij de eenvoudige montage heb je deze snel geplaatst. En de maximale belasting is 200 kg, dus het is geen probleem om zware spullen op zolder te zetten. Heb je echter een slaapkamer of kantoor of zolder? Of heb je kinderen die vaak op zolder spelen? Dan is een vaste trap een beter idee vanwege de veiligheid.

  Vraag bouw-handel om hulp

  Staat het antwoord op je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze producten? Neem gerust contact op met ons. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

  Gerelateerde pagina’s