Solatube

Bezig met laden...

Bouw-handel.nl levert daglichtbuizen van Solatube, het bekendste en meest gerenommeerde merk daglichtbuis op de markt. De Solatube onderscheidt zich door de sterk reflecterende buis waardoor daglicht gemakkelijk getransporteerd wordt over grote afstanden. De koepel is zo gemaakt dat daglicht opgevangen wordt, ook als de zon laag staat en als het een minder zonnige dag is. Uiteindelijk wordt het licht diffuus verspreidt via een plafondplaat. Hiervoor zijn verschillende uitvoeringen en uitbreidingen mogelijk. Voor een nog beter geïsoleerde uitvoering is er de Solatube ECO uitvoering met een U-waarde van 0,5 W/m2K.

De Solatube is beschikbaar voor plat dak en pannendak en kan ook in de gevel gemonteerd worden. De uitvoering voor pannendak is voorzien van een Ubiflex loodslabbe zodat de Solatube eenvoudig is te plaatsen. Je kunt kiezen voor de standaard ronde uitvoering of vierkante uitvoering,wat het beste past bij jouw interieur of smaak. Maar het gaat niet alleen om hoe de daglichtbuis eruit ziet maar ook wat je ermee kan. Het is bij bijvoorbeeld mogelijk om de Solatube met ventilatie mogelijkheid uit te breiden zodat niet alleen daglicht maar ook verse en frisse lucht je woning of kantoor binnenkomt.

Zie hieronder direct welke Solatube producten je kunt bestellen en uiteraard, neem voor meer informatie contact met ons op.

  2 producten

  2 producten

  Heeft een Solatube ook nadelen?

  Heeft de Solatube ook nog nadelen? Het grootste nadeel van de Solatube is de prijs. Zeker bij langere lengtes zijn de prijzen van een Solatube een stuk hoger dan de alternatieven. Het alternatief oor se solatube daglichtbuizen zijn een lichttunnel van Fakro of de Megatube Deze vangen minder licht op en transporteren het licht minder goed waardoor de lichtopbrengst minder zal zijn. Maar dat hoeft niet altijd een probleem te zijn natuurlijk. Als je minder afstand hoeft te overbruggen en de lichttunnel geplaatst wordt op een plek waar veel zon is dan is de keuze voor een van deze alternatieven helemaal zo gek nog niet.

  De unieke kenmerken van Solatube

  Maar laten we nog een keer kijken naar de redenen waarom de Solatube zo uniek is. Dat zit hem naast de uitgebreide keuze aan plafondplaten en extra accessoires in de werking van de Solatube. Allereerst wordt het licht opgevangen door de Raybender Flex. Dit is een transparante inzetstuk bedoeld om vooral de laagstaande zon op te vangen. Deze kan per situatie in de beste positie gemonteerd worden zodat de hele dag door zo veel mogelijk daglicht binnen komt. Ook als er bewolking is vangt de Raybender het daglicht op waardoor de daglichtopbrengst iedere dag hoger is. Door een ingebouwde reflector wordt dit proces versterkt, met voornamelijk in de winter een verhoogde daglichtopbrengst tot gevolg.

  Het verspreiden van het licht gebeurt met buizen met spiegelreflectie van 99,7 %. Hierdoor kan daglicht veel verder getransporteerd worden. Ook blijft de kleur zo natuurlijk mogelijk. Vervolgens zorgen de plafondplaten voor een gelijkmatige verspreiding van het daglicht.