Wij zijn open tijdens de bouwvak, neem contact op voor de snelste levertijd.

Welk type Ubbink zolderdakraam past het beste bij mijn situatie?

Bezig met laden...

Op vele daken in Europa zit een Ubbink zolderdakraam. Het is een klein dakraam dat uitermate geschikt is voor zolderdaken en schuurtjes. In de dertig jaar dat deze dakramen bestaan is er natuurlijk wat veranderd in de manier van bouwen. Daarom is de kwaliteit verbeterd van het glas het kunststof en is er een breder assortiment dan voorheen. Het is natuurlijk niet altijd nodig om een beter geïsoleerd dakraam te plaatsen. Het is zonde om te duur dakraam aan te schaffen als dat niet nodig is. Daar staat tegenover dat je niet wil dat je in je goed geïsoleerde dak een grote tocht doorgang creëert. Lees dus snel verder voor de verschillende typen Ubbink dakramen.

 

Wanneer kies ik voor een Ubbink PE dakraam?

 

ubbink

Het Ubbink PE dakraam is een klein dakraam met acrylaat helder bovenlicht. Het is niet geschikt voor woonruimtes omdat het dakraam niet geïsoleerd is. Voor schuren en zolders waar isolatie geen rol speelt is dit type dakraam de beste keuze. Het PE dakraam kun je namelijk in iedere type pansoort krijgen en in heel veel verschillende maten. Grote kans dus dat je met het PE dakraam voor een goede prijs de juiste maat vindt voor jouw situatie. Met de combi-uitzetter is het dakraam in verschillende standen te zetten of helemaal open voor toegang tot het dak.

 

Wanneer kies ik voor een Ubbink Purilan dakraam?

 

Een Purilan dakraam is wel isolerend uitgevoerd en dus geschikt voor woonruimtes. Het Purilan Euro dakraam is zelfs met HR++ glas uitgevoerd waardoor je er zeker van kunt zijn dat er geen koude je zolder binnenkomt. Deze dakramen hebben een fraaie uitstraling waardoor ze niet misstaan op het dak van nieuwbouw woningen. Kies dus voor een Purilan Euro dakraam als luchtdichtheid en uitstraling belangrijk zijn. Heb je een minder geïsoleerd dak dan kun je ook voor een standaard Purilan dakraam kiezen. Het voordeel van deze dakramen zijn naast de lagere prijs de vele uitvoeringen waarin ze beschikbaar zijn. Al zijn dit er wel minder dan bij de PE dakramen.

 

 

 

Wanneer kies ik voor de Ubbink Purilan Plus?Ubbink Purilan Plus

Als je optimale isolatie wilt en een zeer snelle montage dan is de Ubbink Purilan plus de beste keuze. Het is een wat duurder dakraam maar is compleet en geschikt voor ieder pansoort door het vaste indekdeel met Ubiflex. Het is het enige zolderdakraam dat volledig voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit. Het nadeel van dit type dakraam is dat het maar in een maat is te verkrijgen. Bedenk dus goed of de Purilan Plus past in de sparing of het dak. Zo kom je niet voor verassingen te staan.