Wat moet ik weten over het plaatsen van een dakraam?

Bezig met laden...

Nadat het duidelijk is welk dakraam u nodig heeft is het van belang goed na te denken over de montage. Dit kun je natuurlijk laten doen maar miscchien wil je het graag zelf doen. De montage van een dakraam of uitzetdakraam kan op twee manieren, namelijk op dakspanten en op panlatten. Hieronder een uitleg over deze twee manieren van monteren van een dakraam.
 

Montage op dakspanten                                                                              Montage op panlatten

Montage op panlatten

Montage op panlatten

 

 

 • Montagehoeken: FAKRO dakramen zijn fabrieksmatig voorzien van montagehoeken voor montage op een panlat of dakspant. 
 • Inbouwdiepten: De dakramen kunnen op 3 inbouwdiepten ingebouwd worden. Deze diepten zijn op de dakramen terug te vinden met de letters N, V en J:
  • Verhoogd = groeve N
  • Normaal = groeve V
  • Verdiept = groeve J
 • Dakramen worden op dakspanten geplaatst, als de dakraambreedte overeenkomt met de ruimte tussen de spanten. Dit zorgt voor een stabiele draagconstructie en een duurzame connectie. Dit wordt voornamelijk bij het vervangen van oude dakramen aanbevolen (in reeds bestaande daken) of bij plaatsing van grote dakramen. 
 • Dakramen worden op panlatten geplaatst als de dakraambreedte te smal is voor de ruimte tussen de spanten. Bij plaatsing op panlatten kan het dakraam gemakkelijk over de breedte verschoven worden, om zo de ideale situatie te creëren met de dakbedekking (uitsnijden van dakpannen bijv.).
   

Montage op panlatten                                   Montage op dakspanten                                 Montage op raveling
    

Montage op panlatten

dakraam montage raveling

Montage op dakspanten