0252-622 345  
ma t/m vrij: 8.30 - 17.30
zondag: 12.00 - 16.00

Ubbink Purilan Euro

 

Productspecificatie Ubbink Purilan Euro

purilan euro

Te leveren in: Dagmaat: B440 x H550 mm
Type: - Met panindekstuk sneldek,
Neroma, verbeterde holle
en opnieuw verbeterde holle
- Universeel, voorzien van een loodslab
voor onderaansluiting op overige pannen
Beglazing: enkel- en dubbelglas
Toepassing: Toepasbaar in de woning- en utiliteitsbouw.
Dakraam voor inbouw in hellende daken (25°-70°),
voor ventilatie en/of lichttoetreding.
Materialen: ▪ Kozijn en panindekstukken:
recyclebaar PVC , grijs
▪ Handgreep: slijtvast kunststof
(POM ), zwart
▪ Bovenlicht: glasvezelversterkt
polyamide (PA), grijs
Prestaties: Verzorgen van daglichttoetreding en ventilatie.
U-waarde met dubbelglas en kozijn: 3,34 W/m2K.
Bestandheid: Bestand tegen alle normale atmosferische
invloeden (ook UV).
Regelgeving: Bouwbesluit afdeling 3.20, NEN 2057 (licht),
afdeling 5.1, NEN 5128 (isolatie), afdeling 3.7,
NEN 2778 (waterdichtheid), afdeling 5.2, NEN 2686
(luchtdichtheid). Ook kleinere lichtoppervlakten
kunnen bijdragen tot een vereist lichtoppervlak
daglichttoetreding,afdeling 5.3, NEN 5128.

 

Terug naar productpagina

 

Degelijk én fraai vormgegeven

Purilan Euro is een robuust ogend raam dat is voorzien van geïntegreerde scharnieren. Dankzij een zeer stabiele handgreep met vier ventilatiestanden opent en sluit Purilan Euro als een kluis. Purilan Euro ziet er zowel van buiten als van binnen fraai uit. Het dakraam heeft een opname-detail waar een interieurafwerkrand naadloos in past voor een mooie binnenafwerking. Aan de buitenzijde heeft Purilan Euro aan drie kanten een universeel indekdeel met verholen gootsysteem. Door zijn moderne uiterlijk is de Purilan Euro uitermate geschikt voor nieuwbouwprojecten. Een in kleur voorgevormde panindekstrook of een geribbelde, in kleur gelakte loodindekstrook zorgt voor een perfecte aansluiting op alle pannen. Het raam is leverbaar in grijs. Door de montage op panlatniveau ligt Purilan Euro mooi in lijn met de dakbedekking. Dankzij het uitgekiende ontwerp van Purilan Euro is de dagmaat maar liefst een kwart vierkante meter.


Perfecte isolatie

Purilan Euro is standaard voorzien van dubbel glas met KOMO -keur. Het toegepaste glas is tweemaal 4 mm floatglas met een luchtspouw van 14 mm (4-14-4). Extra kwaliteit dubbel glas (HR +) is op aanvraag leverbaar. Purilan Euro is door TNO uitvoerig getest op tocht- en waterdichtheid. Het TNO -rapport (97-BT-R08 96) vermeldt een waterdichtheid volgens NEN 2778 tot en met een luchtdrukverschil van 650 Pa, hetgeen bij een dergelijke hoge windbelasting een uitstekend resultaat is.


Prima ventilatie

Om vochtproblemen in de woning te bestrijden, is goede ventilatie essentieel. Purilan Euro heeft vijf standen: gesloten en vier ventilatiestanden.

Inbouwgemak

Snel en eenvoudig inbouwen is een voorwaarde. Purilan Euro wordt compleet geleverd met bevestigingsmateriaal (panhaken en schroeven). Het dakraam bestaat uit slechts twee delen bij gebruik van de panindekstrook en uit één deel bij een raam met een universele loodstrook. De panindekstroken (in kleur) bieden enige speling naar links en rechts, zodat ook het indekken in reeds gelegde pannen zeer eenvoudig is. De loodindekstrook bij de universele uitvoering is van geribbeld lood (in kleur gelakt) en dus snel in vorm te kloppen. De Ubbink interieur-afwerkranden zijn er in diverse maten voor verschillende dakpakketten en zijn gemakkelijk aan te brengen.


10 jaar garantie

De kwaliteit van het dakraam is gewaarborgd Daarom krijgt u op Purilan Euro 10 jaar garantie. Bij schade zijn alle onderdelen los vervangbaar, dus dit type dakraam is uitermate geschikt voor renovatieprojecten. Naast pangebonden versies is er ook een universele uitvoering beschikbaar met een loodslab aan de onderzijde.